Лайм

Як приготувати стимулюючий розчин з алое, який допоможе проростити будь-яке насіння

Зробити його простіше простого

Багато городників вже зайнялися підготовкою до нового дачного сезону. Як відомо, щоб влітку виростити на заміській ділянці овочі та зелень, вже наприкінці зими слід замочити насіння для профілактики захворювань та підготувати ємності для розсади. theLime вирішив докладніше розповісти, як приготувати стимулюючий розчин з алое, який допоможе проростити будь-яке насіння.

Читайте також: Коли насіння на розсаду стає старим: їх краще не садити, а викинути.

Досвідчені дачники використовують біостимулятори для того, щоб проростити старе і туговсхоже насіння (наприклад, перцю, моркви). Тим паче навіть на свіжому насінні можуть бути непомітні для очей патогени, що перешкоджають проростанню і пригнічують ріст.

Як приготувати стимулюючий розчин з алое?

Нарізаємо на невеликі скибочки 2 тонкі або 1 товстий лист алое. Відправляємо їх у 200 мл води, сюди ж додаємо половинку одного зубчика часнику. І трохи натурального меду - буквально на кінчику чайної ложки. Перемішуємо, відправляємо в блендер та подрібнюємо до однорідності. Потім залишаємо настоюватися на 2 години, проціджуємо та використовуємо.

Читайте також: Коли сіяти розсаду в лютому 2024 року: місячний календар городника.

Як використовувати стимулюючий розчин із алое?

На паперову серветку наносимо трохи розчину, а зверху викладаємо насіння. Накриваємо чимось, щоб утворилася міні-теплиця. Залишаємо в теплому місці.

Приблизно через 5-7 днів мають з'явитися паростки. Можна дати їм вирости ще трохи, а потім розсаджуємо по індивідуальних стаканчиках. Висаджувати паростки необхідно разом із шматочком серветки, в яку вріс корінець - тоді він не буде пошкоджений.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як підготувати насіння томатів до посадки на розсаду: важлива обробка від хвороб.
  2. Чому досвідчені городники не викидають упаковки від кефіру, соків та інших рідких продуктів.
  3. Навіщо підживлювати кімнатні рослини лавровим листом: не всі знають про його користь.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити

Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як в домашніх умовах приготувати шоколадні мафіни з какао, які можна взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на навчання