Лайм

Що має бути на столі в Китайський Новий рік Дракона: простий рецепт головної страви свята

Побалуйте своїх близьких незвичною стравою

Як відомо, у Китаї Новий рік не має постійної дати. Східний календар відрізняється від всесвітнього, оскільки залежить від руху Сонця та Місяця. Тож Новий рік Дракона настане там 10 лютого. theLime підібрав простий рецепт курячого філе по-китайськи, яке принесе удачу.

На новорічному столі мають бути різноманітні страви, оскільки Дракон любить розкіш. Такі інгредієнти, як апельсини та інші цитрусові, символізують удачу, смажена курка чи риба – символ достатку та загального щастя, довга локшина символізує довголіття, а спринг-роли – багатство. Все це класичні страви для залучення удачі.

Читайте також: Дракон принесе успіх і виконає всі бажання: щасливчики року за китайським гороскопом.

Фото: instagram.com/obid.kyiv

Інгредієнти: куряче філе (500 г), яєчний білок (1 шт.), кукурудзяний крохмаль (40 г), соєвий соус (30 г), кунжутна олія (1 ст. л.), імбир (7 г), часник (2 зубчика), чорний перець (за смаком), рослинна олія для фритюру, кукурудзяний крохмаль (для паніровки).

Інгредієнти для медового соусу: мед (40 г), кетчуп (40 г), вода (50 мл), лимонний сік (15 мл), соєвий соус (2 ст. л.), кунжутна олія (1 ст. л.), імбир (10 г), часник (2 зубчики), обсмажений кунжут (1 ст. л.).

Приготування:

Спочатку робимо маринад: у глибоку миску виливаємо яєчний білок, злегка збовтуємо його вінчиком, додаємо соєвий соус, кунжутну олію, чорний перець, натертий імбир та часник. Все ретельно перемішуємо.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в миску і заливаємо маринадом, додаємо крохмаль. І ретельно все перемішуємо. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину.

Потім займемося приготуванням медового (кисло-солодкого) соусу: виливаємо на сковороду рослинну та кунжутну олію, на дрібній тертці тремо часник та імбир. Злегка обсмажуємо до появи характерного аромату. Потім додаємо кетчуп, воду, лимонний сік, мед та соєвий соус. Перемішуємо та злегка уварюємо кисло-солодкий соус.

Читайте також: Апельсини допоможуть бажанням здійснитись: який незвичайний ритуал роблять на китайський новий рік.

У сковороду з високими бортиками наливаємо достатню кількість олії - так, щоб можна було смажити, як у фритюрі. Розігріваємо її.

На тарілку висипаємо крохмаль. Кожен шматочок курки обвалюємо в крохмалі.

Обсмажуємо шматочки курячого філе в олії до гарного золотистого кольору, постійно перевертаючи їх. На це піде приблизно 5 хвилин.

Викладаємо обсмажену курку на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб увібралася зайва олія.

Прогріваємо на сковороді кисло-солодкий соус і до нього додаємо обсмажене куряче філе. Перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий запашним соусом.

Перед подачею куряче філе в кисло-солодкому соусі можна посипати кунжутом та нарізаним гострим перцем.

  • Читайте також на theLime, що приготувати на китайський Новий рік, щоб привабити щастя.

Цікаві новини для вас:

  1. Новий рік на порозі: як святкують у Китаї і що зробити, щоб залучити удачу на цілий рік.
  2. Дракон готується вступити у права: коли почнеться китайський новий рік і що треба зробити цього дня.
  3. Свято Зеленого Дракона: що пити, їсти і дарувати на китайський Новий рік.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень