Лайм

Які терміни найкраще підходять для посадки солодкого перцю на розсаду

Візьміть собі на замітку

Багато городників уже зайнялися підготовкою до нового дачного сезону. Як правило, щоб наперед спланувати посівні роботи, необхідно враховувати рекомендації місячного календаря. theLime вирішив уточнити, на що ще потрібно орієнтуватися при посадці солодкого перцю на розсаду.

Про це розповів експерт на YouTube-каналі "Наша дача!".

Читайте також: Експертка порадила, як покращити ґрунт для розсади: що додати в субстрат.

Фото: pixabay.com

На що звернути увагу перед тим, як сіяти насіння солодкого перцю на розсаду?

1. Спосіб вирощування розсади

- з відкритою кореневою системою

Якщо потрібно засадити велику площу дешевою розсадою, тоді підійде цей спосіб вирощування: сіємо насіння у великий ящик, коли з'являються сходи, розсаджуємо їх, пікіруємо на відстані приблизно 5 см один від одного. Таким чином, можна доростити розсаду до розміру 15-20 см – це дозволяє на невеликій площі виростити багато розсади. Але в такий спосіб ми не отримаємо повноцінно розвинену розсаду.

Коли вириваємо таку розсаду для висадки на лунку на грядці, ми пошкоджуємо кореневу систему. І потім висаджена рослина затримується у розвитку для того, щоб відновити пошкоджене коріння.

- із закритою кореневою системою

Для вирощування кожної рослини використовуємо окрему ємність. Переваги: можна виростити добре розвинену рослину, висадити її у ґрунт без пошкодження кореневої системи і, відповідно, без затримки у розвитку – таким чином отримаємо більш ранній урожай. Але для такої розсади потрібно більше місця на підвіконні, а також потрібно більше витрат на горщики або стаканчики.

Читайте також: Коли садити перець у лютому 2024 року: сприятливі дні за посівним календарем.

2. На коли потрібна розсада

Цей чинник залежить від регіону – південь країни чи північ. Солодкий перець – теплолюбива культура, тому треба виключити будь-які заморозки, а середньодобова температура повітря має бути не нижчою за +13°С. На Київщині висаджувати розсаду солодкого перцю необхідно приблизно 20 травня.

Отже, якщо вирощуємо розсаду з відкритою кореневою системою (у ящиках), відраховуємо від 20 травня 50 днів. Отримуємо 1 квітня – день, коли треба сіяти насіння.

Якщо вирощуємо із закритою кореневою системою у горщику обсягом приблизно 300-400 мл, то від 20 травня потрібно відрахувати 70 днів. Тобто починаємо сіяти насіння на розсаду 10 березня.

Цікаві новини для вас:

  1. Як знезаразити ґрунт перед посадкою насіння на розсаду: популярні способи та їх ефективність.
  2. Коли сіяти помідори на розсаду, щоб вона не витягнулася і не втратила якість.
  3. Важливо не затягувати: які дні у лютому найкраще підходять для посадки капусти на розсаду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець