Лайм

Міфічний метод: чому досвідчені городники не обробляють насіння перекисом водню

Візьміть собі на замітку цю пораду

Для отримання гарного та якісного урожаю слід дотримуватися певних рекомендацій, якими діляться досвідчені городники. Так, якщо ви вже почитали, за допомогою чого можна покращити ґрунт для розсади, цього разу дізнайтесь, чому не варто обробляти насіння перед посадкою перекисом водню.

Обробка сіянців потрібна в більшості випадків – це процедура спрямована не лише на підвищення їх схожості, прискорення проростання, а й на підвищення стійкості.

Читайте також: Які терміни найкраще підходять для посадки солодкого перцю на розсаду.

Фото: unsplash.com

Виключення можливе лише тоді, коли йдеться про недешеві та якісні сорти, які вже оброблені і не потребують додаткових маніпуляцій. В інакшому ж випадку рекомендується провести дезінфекцію, і зробити це можна кільком кількома способами.

Одним із найпопулярніших залишається використання перекису водню. Проте цей засіб має свої мінуси, і детальніше про них розповіла городниця та авторка YouTube-каналу "Життя бентежне".

Перекис водню для обробки насіння перед висадкою в землю є, скоріше, поганою ідеєю, ніж вдалою. "Деякі методи є міфічними, і якщо не шкодять, то, як мінімум, не мають ніякої користі, але частіше все ж шкодять. - каже авторка. - Відколи я глибоко занурилась в це питання, то відкинула для себе як засіб дезінфекції перекис водню".

У тій концентрації, в якій перекис водню продається в аптеці, він не є засобом дезінфекції. Він просто промиває рану, виносячи з бульбашками часточки бруду. Також у мережі можна знайти чимало інформації та наукових досліджень стосовно цього питання.

Читайте на тему: Як вибрати правильні терміни для посадки цибулі-чорнушки на розсаду.

Городниця зазначає, що перекис водню є кровоспинним засобом, а не дезінфікуючим. Для того щоб він дезінфікував, потрібен приблизно 30%-й розчин, але тоді у такій концентрації компонент стає небезпечним. Тому у продажу можна знайти лише 10%-й, який, як вже зазначалося вище, не має такої потрібної дії, а значить, спори грибів він не знищить.

  • Також дізнайтесь, які шість видів квітів треба посіяти до середини лютого: важливі поради.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво