RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Які шість видів квітів треба посіяти до середини лютого: важливі поради

Посів деяких видів квітів до середини лютого допомагає забезпечити їхнє цвітіння у відповідний до сезону час. Зокрема ранній посів особливо важливий для тих рослин, які потребують довшого періоду вегетації (процесу росту та розвитку) або для тих, що краще ростуть у прохолодному кліматі.

"Апостроф" далі розповість, які квіти варто посіяти до 15 лютого.

Читайте також: Ці помилки можуть їх вбити: чого не можна робити при догляді за кімнатними рослинами

Гвоздика турецька

Цього представника родини Гвоздикові можна часто зустріти майже в саду. Ця квітка з довгим періодом цвітіння ідеально підходить для раннього посіву. Гвоздика віддає перевагу прохолодним умовам для кращого проростання.

Для посіву краще обрати родючий, супіщаний або суглинний ґрунт. Надалі залишається проводити полив двічі на тиждень, а також тричі за сезон підживлювати рослину.

Айстра

Айстри є однорічними та багаторічними рослинами роду Айстрових. Отримали свою популярність за рахунок великого різноманіття форм та кольорів. Для айстр ранній посів допомагає забезпечити їхнє пишне цвітіння в кінці літа та на початку осені.

Висаджувати рослини краще ввечері на відстані 20-30 см (залежно від розмірів і висоти сорту). Через 7-10 днів після висадки айстри можна підгодувати комплексним добривом і повторити підживлення через 3-4 тижні. В разі посушливої погоди рослини помірно поливають.

Вербена

Вербена вимагає тривалого часу від посіву до цвітіння, тому ранній посів дозволить насолоджуватися її квітами влітку. Почати варто з висіву насіння вербени в приміщенні. Для цього варто скористатись стартовим ґрунт для розсади і плоскими контейнерами для посіву.

Насіння рослини краще викласти на поверхню ґрунту, але не присипати зверху землею, оскільки для проростання їм потрібне світло. Легко зволожіть верхній шар ґрунту за допомогою пульверизатора. Зберігати контейнер з розсадою варто в світлому та теплому місці з температурою 21-24°C.

Петунія

Петунії потребують тривалого періоду від посіву до цвітіння, тому ранній лютневий посів допоможе забезпечити густе цвітіння влітку. Вирощування петунії вимагає дотримання певних рекомендацій, щоб забезпечити буйне та тривале цвітіння. Зокрема краще використовувати легкий ґрунт для розсади або спеціальний субстрат для посіву насіння.

Петунії потребують багато світла для проростання, тому не варто присипати насіння землею. Вистачить лише щільно притисніть їх до вологої поверхні ґрунту. Підтримуйте температуру близько 21-24°C вдень і не нижче 16°C вночі. Поливайте розсаду помірно, уникаючи перезволоження.

Дзвіночок карпатський

Дзвіночок карпатський також є популярною багаторічною рослиною, відомою своїми привабливими яскравими квітами у формі дзвоника. Найчастіше можна зустріти блакитні, фіолетові, білі або рожеві дзвоники. Крім того процес вирощування квітки не є складним завданням. Головне – чітко дотримуватися деяких основних вимог до догляду та вирощування.

Рослина потребує добре дренованого ґрунту. Важкий ґрунт можна покращити, додавши пісок або компост для поліпшення дренажу. При посадці залишайте між рослинами відстань приблизно 20-30 см, аби забезпечити достатньо місця для зростання. Надалі рослина лише потребуватиме регулярного, проте помірного поливу. Важливо також уникати застою води біля коренів.

Примула

Примула є однією з перших квітів, які з'являються в саду навесні, даруючи яскравість кольорів і вісників весни. Вона не примхлива, проте любить вологий ґрунт. Висадка у контейнері потребує додаткового накриття плівкою, щоб зберігати конденсат. Насіння проростає протягом декількох тижнів. В процесі важливо уникати зайвого застою води в коренях.

Раніше “Апостроф” також розповідав, як знизити кислотність ґрунту.

  • Вас також може зацікавити:

Саджанці дадуть чудовий врожай: скільки треба йоду для підживлення розсади

Чому не слід зберігати овочі в льоху: корисні поради взимку

Гарні та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу