Лайм

Які дні найкраще підходять для посіву петуній на розсаду: сприятливі дати у лютому і березні

Візьміть собі на замітку

Багато господинь прикрашають свої ділянки на дачах та прибудинкові території різноманітними квітами, які радують око навесні та влітку. Для цього вже наприкінці зими – на початку весни необхідно посіяти насіння на розсаду. theLime вирішив докладніше розповісти, які дні в лютому та березні найкраще підходять для посіву петуній.

Читайте також: В які дні в березні краще садити насіння на розсаду: місячний календар городника.

Петунії – досить невибагливі квіти, які прикрасять будь-яку ділянку. Щоб виростити їхню розсаду, потрібно знати декілька простих правил. Головне, правильно розрахувати термін від дати висіву насіння до висадки розсади у ґрунт – цей інтервал, як правило, становить 3-4 місяці.

Щоб виростити розсаду для весняно-літнього цвітіння, насіння необхідно сіяти у січні-березні. А у квітні-травні сіють або для дуже пізнього осіннього цвітіння, або щоб зберегти рослину на зиму і насолоджуватися другим сезоном цвітіння у будинку в горщиках.

Фото: pixabay.com

Сприятливі дні за місячним календарем у лютому:

22, 26-29

Сприятливі дні за місячним календарем у березні:

2-7, 12-2З

Читайте також: Як вирощувати петунію, щоб цвіла пишно і густо: поради від знавців садівництва.

Як правильно посіяти насіння петунії на розсаду?

1. Грунт повинен бути легким і вологопроникним. Для цього можна змішати торф, дернову землю і невелику кількість піску або використовувати готову покупну суміш.

2. Сіяти насіння потрібно в неглибокі борозенки (глибина - 1 см), на відстані 5 см один від одного. Закладення насіння проводиться сухим річковим піском. Не садіть насіння дуже глибоко, це може перешкоджати хорошому проростанню. Потім з розпилювача необхідно зрошити посіяне насіння і накрити поліетиленовою плівкою або склом.

3. Поки насіння знаходиться на стадії розвитку, головне не пересушити ґрунт, щоб рослини не загинули. Ґрунт за потреби періодично обприскуйте з пульверизатора. Ідеальна температура для росту та розвитку +20...+25°С.

4. Коли з'являться сходи, необхідно знизити температуру до +18°С, щоб розсада не витягувалась і не ставала тонкою. Полив має бути помірним.

5. Як тільки розсада стане густою, і одні пагони затінюватимуть інші, необхідно провести пікірування. Після цієї процедури необхідно зробити полив із комплексним мінеральним добривом.

6. Підживлювати розсаду до появи бутонів потрібно 1 раз на 7 днів азотними добривами.

7. Незабаром необхідно провести наступне пікірування вже у розсадні стаканчики. Після цього знову знадобиться підживлення добривом, періодично потрібно проводити розпушення поверхневого шару ґрунту. Полив помірний, із дотриманням циклу: підсихання-полив.

8. Коли листя саджанців почне торкатися сусідніх листочків, потрібно розставити горщики подалі один від одного для збільшення простору між ними. У такому положенні розсада залишається до цвітіння та висадки у ґрунт.

9. Висаджувати розсаду у відкритий ґрунт необхідно тоді, коли вже точно не буде заморозків.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Досвідчена городниця розповіла, які лампи краще брати для підсвічування розсади.
  2. Як швидко перевірити якість насіння перцю перед посадкою, щоб одержати здорову розсаду.
  3. Вранці чи ввечері: коли краще підсвічувати розсаду, щоб вона не витягувалася.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг