Лайм

Що додати в ґрунт під час посіву помідорів, щоб отримати здорову розсаду

Скористайтеся досвідом умілих дачників

У березні городники займаються посадкою насіння на розсаду баклажанів, перцю, капусти і, звичайно ж, помідорів. Якщо ви хочете полегшити собі роботу, скористайтесь порадами досвідчених городників щодо вирощування розсади томатів. Автор каналу "Півтори сотки" розповіла, що додати у ґрунт для розсади, щоб отримати міцні та здорові рослини.

Читайте також: Як перевірити якість насіння перед посадкою, щоб отримати здорову розсаду.

Коли садити помідори на розсаду

Не потрібно поспішати із посадкою насіння помідорів на розсаду. Краще, якщо на момент висадки у відкритий ґрунт вона буде меншого розміру, аніж надто високою: так розсада простіше приживеться у ґрунті.

На кожній пачці насіння вказаний період вегетації рослини, наприклад, 62-65 днів. Якщо висаджуватимете помідори у відкритий ґрунт 20 травня, то від цієї дати відрахуйте назад 60 днів +3-5 днів, необхідні для сходу насіння. Орієнтуйтесь на ці терміни для посадки.

Як підготувати ґрунт для розсади помідорів

Візьміть 10 літрів купленого ґрунту, додайте до нього 1 літр вермикуліту (для розпушення ґрунту) та 1 літр біогумусу (для збагачення корисними речовинами). Перемішайте компоненти, після чого приготуйте розчин фітоспорину для обробки та дезінфекції ґрунту. Фітоспорин – це природний біофунгіцид для лікування та профілактики грибкових та бактеріальних хвороб, включаючи фітофтору, борошнисту росу, паршу, чорну ніжку, які дуже небезпечні для помідорів.

Беремо 1 столову ложку пасти фітоспорину, кладемо в пляшечку і додаємо 2 столові ложки теплої кип'яченої води, ретельно збовтуємо. Маточний розчин фітоспорину готовий. Тепер із нього потрібно зробити робочий розчин для обробки ґрунту для розсади помідорів.

Читайте також: Вранці або ввечері: коли краще підсвічувати розсаду, щоб вона не витягувалася.

Далі на 1 л теплої кип'яченої води беремо 1 чайну ложку маточного розчину фітоспорину. Перемішуємо, переливаємо у пляшечку з пульверизатором. Потім обприскуємо ґрунтову суміш і перемішуємо її. Розчин фітоспорину буде дієвим 3-5 днів, зберігайте його подалі від сонячного світла, в прохолодному місці.

Як посадити томати на розсаду без пікірування

Оброблену фітоспорином ґрунтову суміш пересипаємо в ємність. Якщо вирощуватимете помідори без пікірування, висота шару ґрунту повинна становити 8-10 см.

Викладаємо насіння томатів на відстані 5-6 см одне від одного, після чого присипаємо землею на 0,5-1 см. Зверху ще раз збризкуємо робочим розчином фітоспорину, ставимо коробку з розсадою в пакет і забираємо в тепле місце (+22-25 градусів) за Цельсієм) до появи сходів.

Дізнайтеся також, коли сіяти та як правильно вирощувати розсаду огірків у стаканчиках.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція