Лайм

Перше підживлення розсади перцю - важливий етап: коли і як його проводити

Найкращі засоби для гарного росту саджанців

Вирощування розсади перцю може бути зовсім нескладним, якщо користуватися перевіреними порадами досвідчених городників. Раніше ми розповідали, як правильно поливати молоді саджанці, а тепер мова піде про їхнє перше підживлення.

Читайте також: Що робити з розсадою помідорів, яка витягнулася: швидкий спосіб її зміцнити.

Авторка YouTube-каналу "Півтори Сотки" розповіла, що підживлення розсади перцю потрібно проводити, коли на рослинах з'являться перші справжні листочки (крім тих двох сім'ядолів, які проростають із насіння і є ембріональним листям саджанця).

Поява перших справжніх листочків перцю (окрім сім'ядолів) – час для підживлення розсади Фото: Getty Images

Для підживлення перцю в цій фазі розвитку можна використовувати кальцієву селітру. Її потрібно розводити у пропорції 1 г на 1 л води. Таким розчином поливають розсаду.

Також можна використовувати бурштинову кислоту – таблетки, які продаються у будь-якій аптеці. Візьміть одну таблетку, подрібніть її та розчиніть у невеликій кількості гарячої води. Потім цей розчин вливаєте в літр води, після чого обробляєте розсаду по листку з пульверизатора, або ж проливаєте під корінь. Бурштинова кислота підходить для підживлення розсади перцю та баклажанів, помідорів.

Читайте також: Що додати в ґрунт при посіві помідорів, щоб отримати здорову розсаду.

Для першого підживлення розсади підходять препарати-антистресанти, наприклад, Аміно. Вони виводять рослини зі стресу, спричиненого умовами навколишнього середовища – поганим освітленням, перепадами температур, неправильним поливом тощо.

Не зайвим будуть і природні регулятори росту розсади, наприклад Циркон. Його роблять з ехінацеї пурпурової, і він стимулює проростання насіння та розвиток коріння, покращує імунітет рослин. Популярним вибором для підживлення розсади на початку вегетації у досвідчених городників є комплексне мінеральне добриво Плантатор (30:10:10).

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Амур готує стріли: ці три знаки Зодіаку у липні закрутять бурхливий роман

Астрологи склали гороскоп на липень 2024 року і назвали знаки Зодіаку, які чекає кохання і бурхливий роман

Огірків виросте в рази більше: секрети правильного поливу

Як правильно поливати огірки, щоб збільшити урожай і продовжити термін плодоношення - поради городника

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням