Лайм

Що робити з розсадою помідорів, яка витягнулася: швидкий спосіб її зміцнити

Додайте землі та полийте розчином фітоспорину

У березні городники садять насіння помідорів, перцю та баклажанів на розсаду. Іноді сходи розкривають занадто пізно, через що розсада може витягнутися – стати тонкою та довгою. Досвідчені городники знають, що перейматися через це не варто. Є швидкий спосіб врятувати рослини, допомогти їм стати міцними та здоровими.

Читайте також: Зведіть полив до мінімуму: практичні поради для порятунку розсади, яка витягнулася.

Авторка каналу "Півтори сотки" показала, що робити з розсадою помідорів, яка витягується. Потрібно підсипати до неї землі та трохи полити розчином фітоспорину.

"Візьміть ґрунтову суміш, яка у вас є, і обережно чайною ложкою досипте її між розсадою. Підсипайте землю доти, доки на поверхні рослини не виступатимуть на 1-1,5 см", - каже городниця.

Після цього розсаду томатів потрібно зволожити розчином фітоспорину. Щоб його приготувати, візьміть 1 ст. ложку пасти цього біопрепарату, розмішайте з 2 ст. ложками теплої кип'яченої води. Потім із цього концентрату приготуйте розчин для обробки землі для розсади. 1 чайну ложку концентрованого розчину фітоспорину розчиніть в 1 літрі теплої кип'яченої води та обробіть ґрунтову суміш із розсадою.

Авторка відео не радить використовувати пульверизатор для слабкої та тонкої розсади, щоб її не пошкодити. Краще взяти медичну грушу, набрати в неї розчин фітоспорину та підлити під кожну рослинку в коробочці з розсадою.

Читайте також: У яких випадках розсаду не можна підгодовувати: це їй тільки зашкодить.

Фото: Getty Images

Після обробки коробок з розсадою томатів поставте в добре освітлене місце. Слідкуйте, щоб температура була не дуже високою, інакше рослини продовжать витягуватися.

"На цьому етапі розсаді потрібно 12-14 годин світла. Якщо у вас занадто темно, використовуйте лампи для досвічування розсади у вечірній час. Якщо такої можливості немає, поставте коробочки з розсадою туди, де більше світла", - радить городниця.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вербну неділю відзначають 28 квітня: які повір'я та прикмети має свято

Вербна неділя 2024 випадає на 28 квітня - які прикмети та повір'я має це велике церковне свято - список

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень