Лайм

Посадка картоплі у 2024 році: які терміни і погодні умови сприятимуть найкращому врожаю

Допоможуть нехитрі лайфхаки

Щоб отримати гарний урожай картоплі, варто дотримуватися простих, але ефективних порад від досвідчених городників. Наприклад, знати не лише про те, чому не слід зберігати картоплю та цибулю разом, а також і обирати правильні дні для посадки бульб. Детальніше про це - читайте на сторінці нижче.

Читайте також: Що і коли садити у квітні 2024 року: місячний посівний календар садівника-городника.

Фото: unsplash.com

Так, за словами фахівців, за місяць до приблизної дати висаджування плодів їх потрібно дістати з погреба і відібрати здорові бульби середнього розміру, які і будуть вашим посадковим матеріалом. Потім його потрібно перемістити у тепле та світле місце, де денна температура становить близько 14-16°, нічна - не менше 6°. Також приміщення має бути з доволі високою вологістю.

Картоплю розкладіть у ящики в один шар таким чином, щоб всі вони мали добре освітлення. Якщо проростити бульби на світлі, вони сформують маленькі але міцні паростки (близько 1-2 см) з крихітними листочками, і з них одразу після висаджування почне розвиватися коренева система.

Спеціалісти рекомендують садити картоплю у період, коли середньодобова температура досягає 8-10° протягом кількох днів, а ґрунт прогрівається до 7° на глибину не менше 10-12 см.

Читайте на тему: Як підвищити врожайність моркви вже під час посадки: досвідчені городники знають ці секрети.

Фото: unsplash.com

Для цієї культури слід підібрати добре освітлену ділянку, а найкращими попередниками для картоплі вважаються озимі зернові, гарбузові, капуста, бобові олійна редька, ріпак та гірчиця.

Тим часом астрологи стверджують, що картоплю краще висаджувати у землю тоді, коли Місяць спадає або ж наприкінці фази, коли він зростає. Важливо враховувати, щоб супутник перебував у знаках Землі: Діва, Телець Козеріг. Крім того, сприятливими вважаються і знаки Води: Скорпіон, Рак та Риби.

Сприятливі дні для посадки картоплі за місячним календарем городника

Квітень: 1-3, 6-7, 10-11, 19-21, 29-30;

Травень: 3-4, 7, 11-13, 26-27, 30-31;

Червень: 3-4, 17-19, 22-23, 26-27.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки