Лайм

Чим полити розсаду перцю після пікірування, щоб вона росла міцною і здоровою

Корисне підживлення дасть результат

Пікування розсади перцю та баклажанів – важливий етап вирощування, який допомагає прорідити загущені посадки, забезпечити кожному саджанцю життєво необхідний простір та поживні речовини.

Читайте також: Коли помідори необхідно пікірувати та як це правильно робити: відео.

Для розсади пікірування – серйозний стрес, але коли молоді рослини трохи приживуться на новому місці, їх можна удобрити для подальшого росту та розвитку. Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" розповіла, які добрива для цього найкраще підходять.

Перше підживлення розсади перцю або баклажанів необхідно зробити через 5 днів після пікірування. На цьому етапі рослини удобрюють монофосфатом калію, в якому є важливі мікроелементи - калій та фосфор. Добриво розводять у пропорції 10 г на 10 л води, але якщо у вас небагато розсади, використовуйте 1 г на 1 л води. Готовим розчином рослини слід полити під корінь.

Коли після першого підживлення пройде ще 5 днів, розсаду потрібно підгодувати сульфатом магнію. Розчин цього добрива готують у аналогічній пропорції: 10 г на 10 л води або 1 г на 1 л води.

"Коли після цих двох підживлень пройде приблизно 10 днів, можна буде внести комплексне добриво з NPK 20-20-20 (співвідношенням азоту, оксиду фосфору та оксиду калію), наприклад "Майстер-агро" або "Укорінювач", - каже городниця. - Так ваші рослини добре розвиватимуться".

Дізнайтеся також, що і коли садити у квітні 2024 року згідно з місячним посівним календарем садівника-городника.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу