Лайм

Коли помідори необхідно пікірувати і як це правильно робити: відео

Поради городників допоможуть впоратися із цим завданням

Вирощувати розсаду помідорів можна без пікірування, але в деяких випадках без цього не обійтися. Пікірування необхідне, щоб рослині не було тісно і щоб вона отримувала необхідну кількість корисних речовин.

Читайте також: Жовтіє розсада помідорів: чому це відбувається і що робити.

Якщо ваша розсада помідорів росте в маленькій ємності, їй не вистачає ґрунтової суміші для розвитку коріння, а саджанці знаходяться на маленькій відстані, її необхідно розпікувати в окремі ємності або більші коробочки. Також необхідно пікірувати помідори, які витяглися, а можливості підсипати землю в ємність немає.

Автор YouTube-каналу "Півтори сотки" показала відео, як пікірувати помідори. Для цього потрібно вибрати більш глибокі та просторі ємності чи окремі стаканчики об'ємом близько 400-450 мл. Насипте в них ґрунтову суміш на глибину близько 8 см, зволожте її, зробіть глибокі отвори.

Ложкою акуратно вийміть кожну рослину і опустіть її у ґрунтову суміш по самі сім'ядольні листочки. Авторка каналу стверджує, що томатам подобається такий спосіб пересадки. Потім підлийте кожну рослину водою та присипте землею.

Читайте також: Що і коли садити у квітні 2024 року: місячний посівний календар садівника-городника.

Після того, як рослини розпиковані, можна полити їх регулятором росту, наприклад, засобом на основі ехінацеї пурпурної. Такий засіб допоможе помідорам подолати стрес після пересадки.

Коли через 10 днів після пікірування розсада приживеться, її можна підгодувати. Вирощуйте розсаду помідорів у добре освітленому місці за нормальної температури близько 17-19 градусів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки