Лайм

Як пікірувати розсаду перцю і баклажанів: покрокова інструкція з відео

Пересадити рослини зовсім не складно

При вирощуванні розсади перцю та інших культур важливо вчасно її розпікувати – пересадити в окремі ємності, щоб рослини не конкурували одна з одною за світло, простір та поживні речовини. Зробити це зовсім не складно, якщо скористатися порадами досвідчених городників.

Авторка YouTube-каналу "Півтори Сотки" показала, як пікірувати розсаду перцю та баклажанів, на яку глибину садити рослини та чим їх обробляти.

Читайте також: Що робити з розсадою помідорів, яка витягнулася: швидкий спосіб її зміцнити.

Коли з моменту посіву вашої розсади пройде приблизно місяць, а на саджанцях з'явиться по два справжні листочки (не плутати з першими сім'ядолями), її можна пікірувати. Для цього вам знадобиться ґрунтова суміш та ємності, наприклад, пластикові стаканчики об'ємом 350-450 мл. На дні в них обов'язково повинні бути дренажні отвори, які можна зробити самостійно.

Ґрунтова суміш для пікірування розсади має бути пухкою та багатою на корисні речовини. Для цього до неї можна додати біогумус і вермикуліт (по 1 літру кожного препарату на 10 л купленого грунту). Якщо ж ви готуєте суміш із землі з городу, її потрібно обов'язково знезаразити, щоб убити бактеріальні та грибкові захворювання.

Стаканчик для розсади наповнюємо ґрунтовою сумішшю, щоб до країв залишалося приблизно 2 см.

Далі грунтову суміш у стаканчику потрібно обробити розчином фітоспорину. Приготувати його легко. Спочатку 1 ст. ложку пасти цього біопрепарату розведіть із 2 ст. ложками теплої кип'яченої води та розмішайте. Потім візьміть 1 ч. ложку ложку цього концентрату і розведіть в 1 л теплої кип'яченої води. Такий робочий розчин можна використовувати для обробки землі для розсади.

Читайте також: Вранці або ввечері: коли краще підсвічувати розсаду, щоб вона не витягувалася.

Зволоживши ґрунт розчином фітоспорину, робимо в ньому отвір глибиною приблизно 2 см.

Фото: "Півтори Сотки", скріншот

З ємності для розсади обережно чайною ложкою виймаємо свої перці та баклажани з грудкою землі навколо коріння. Висмикувати розсаду не потрібно - виймайте повільно, щоб не пошкодити коріння і саджанці.

Вставляємо рослину в отвір, акуратно закопуємо, але не трамбуємо. "Перець - культура, яка не любить глибокого занурення в землю. Інакше вона може захворіти на чорну ніжку та інші хвороби. Тому його садять не дуже глибоко, залишаючи на поверхні приблизно 1,5-2 см до листочків", - каже авторка каналу.

Такі самі маніпуляції проводять і з розсадою баклажанів, але їх можна занурювати в землю глибше, щоб на поверхні залишалося приблизно 1 см стебла. Зверху ще раз бризкаємо розчином фітоспорину. Потім стаканчики з розсадою ставимо на піддон і прибираємо у добре освітлене місце з температурою близько 18-19 градусів.

Фото: "Півтори Сотки", скріншот

Раніше ми розповідали, як правильно вирощувати розсаду огірків у стаканчиках.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини