Лайм

Як позбутися запаху собаки в квартирі: швидкі та надійні способи

Не забувайте про своєчасне прибирання

Кожен із нас неодноразово стикався в побуті з поширеною проблемою – появою неприємного запаху в будинку. І якщо ви вже знаєте, як його нейтралізувати у шафі, візьміть також на замітку надійні способи, як позбутися запаху собаки у квартирі.

Про це розповіло видання thespruce.com.

Читайте також: Як швидко позбутися неприємного запаху відра для сміття: 6 перевірених способів.

Фото: pixabay.com

Помийте собаку

Запам'ятайте просте правило: чим більше шерсті у домашнього улюбленця, тим частіше його потрібно купати. Собак із середньою та густою шерстю необхідно купати приблизно кожні чотири-шість тижнів, але, можливо, це доведеться робити частіше, якщо собака дуже брудна.

Виперіть постільні речі собаки

Спеціальні підстилки та лежанки для собак та інші постільні речі почнуть пахнути найшвидше, оскільки саме в цих місцях щеня проводить більшу частину свого часу.

Прати підстилку вихованця необхідно кожні чотири-шість тижнів. Якщо ж домашні тварини сплять у вашому ліжку, періть простирадла та ковдри щотижня.

Не забувайте про регулярне прибирання з пилососом або відпарювачем

Це допоможе позбутися неприємних собачих запахів, видалити лупу та шерсть домашніх тварин по всьому будинку. Пропилососьте не тільки підлогу, а й меблі, штори, матраци.

Крім чищення пилососом, ефективним способом видалення собачого запаху з килима може бути пропарювання. Відпарювачі для килимів поєднують гарячу воду, розчин, що чистить, і всмоктування для видалення волосся, лупи і запаху собаки з килима. Залежно від моделі ви також можете використовувати його для м'яких меблів.

Читайте також: Як позбутися неприємного запаху після миття підлоги: покрокова інструкція та поради.

Які засоби допоможуть позбутися запаху собаки?

Сода

Харчова сода незамінний предмет у будинку, здатний нейтралізувати запахи. Просто посипаємо харчовою содою смердючі м'які меблі або килим. Залишаємо на 15-30 хвилин, а потім змиваємо або проходимося пилососом.

Оцет

Оцет ще один предмет домашнього вжитку, який добре очищає і нейтралізує запахи. Змішуємо рівні частини оцту та води в пульверизаторі та розпорошуємо розчин на підлогу з твердою поверхнею, килими або оббивку.

Витираємо розчин чистою тканиною або промокуємо тканиною, якщо поверхня м'яка. Ви також можете замочити підстилку або одяг для домашніх тварин у розчині оцту та води, щоб видалити плями та запахи. Після замочування треба попрати матеріали як завжди, щоб постільна білизна та одяг пахли свіжістю.

Ферментні миючі засоби

Якщо у вас маленьке щеня, і з ним ще час від часу трапляються нещасні випадки, скористайтесь миючим засобом. Природні ферменти розщеплюють аміак та бактерії у сечі, усуваючи запах та видаляючи плями. Ці миючі засоби також ефективні проти блювотиння і фекалій.

Розпорошуємо засіб на пляму та залишаємо на 15-30 хвилин. Потім витираємо чистою тканиною. Повторюємо доти, доки пляма не зникне.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як виглядають найдавніші породи собак: вони з'явилися тисячі років тому.
  2. Не тільки сфінкси: дивовижні та милі породи кішок, які майже не линяють.
  3. Ці породи собак завжди виглядають як цуценята: їхній вид зачаровує.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень