Лайм

Чим підживити озиму цибулю у квітні для гарного росту і захисту від шкідників

Допоможе сильне органічне добриво

У квітні рослини на городі починають удобрювати для розвитку і захисту від шкідників. Раніше ми розповідали, яке підживлення допоможе озимому часнику набирати зелену масу і зміцнюватися, а тепер настала черга озимої цибулі.

Читайте також: Чим полити розсаду перцю після пікірування, щоб вона росла міцною та здоровою.

Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" радить використовувати для підживлення цибулі курячий послід або курник (органічне добриво на основі посліду). Якщо полити цибулю таким розчином, вона отримає всі необхідні мікро- та макроелементи, покращиться її врожайність та скоротиться термін дозрівання.

Щоб приготувати розчин курячого посліду, візьміть 5 кг цієї сировини і залийте 10 л звичайної води. Залиште бродити на 3-5 днів у теплому місці, після чого використовуйте концентрат для приготування робочого розчину. 500 мл концентрату влийте у 10 л чистої води, перемішайте. Додатково можна додати до ємності 2-3 ст. ложки нашатирного спирту, який стане профілактикою цибулевої мухи - грізного шкідника цибулі і часнику.

Якщо у вас є курник, придбаний у садовому магазині, розводьте його у пропорції 5 банок сухого засобу на 5 банок води. Розмішайте та дайте настоятися протягом 3 днів. Потім цей концентрат розводять із чистою водою: 500 мл на 10 л відповідно.

Читайте також: Гарна мульча та стимулятор росту розсади: як використовувати яєчну шкаралупу на городі.

Розчином курячого посліду або курника озиму цибулю поливають під корінь, але не надто рясно. Таке підживлення допоможе рослинам розвиватися.

Додатково для профілактики мухи цибулі авторка каналу "Півтори сотки" радить розсипати по грядці тютюновий пил - натуральний інсектицид.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу 

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт