RU  UA

Lifestyle

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Добриво вносять у травні, на етапі утворення плодів

Своєчасне підживлення полуниці має вирішальне значення для її здоров’я та врожайності. Зазвичай його проводять тричі за один вегетаційний період: ранньою весною, коли полуниця виходить зі стану спокою, на етапі цвітіння і зав’язування плодів, та після збору врожаю.

Читайте також: Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах.

Полуниця любить збалансовані добрива, які містять азот (N), фосфор (P) і калій (K). На етикетках вони часто позначаються як N-P-K .

  • Азот важливий для розвитку зеленої маси, однак його надлишок може призвести до надмірного росту листя. Ідеальним є збалансоване добриво з помірним вмістом азоту.
  • Фосфор має вирішальне значення для розвитку коренів і загального здоров’я рослин. Шукайте для полуниці добриво з дещо вищим вмістом фосфору.
  • Калій сприяє загальній міцності рослин, стійкості до хвороб і якості плодів. Це важливий елемент протягом усього життєвого циклу полуниці, але особливо - під час розвитку плодів.

Також полуниця отримує користь від мікроелементів, таких як кальцій, магній і сірка. Деякі комплексні добрива для фруктів, ягід і овочів можуть містити ці мікроелементи в оптимальному співвідношенні.

Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" порадила, чим підживити полуницю у травні, коли вона цвіте і зав’язує плоди.

"Якщо у березні полуницю підживлювали аміачною селітрою, щоб вона набирала сили в корінні і листках, то у травні добрива вносять, щоб вона добре цвіла, і на ній зав'язуються ягоди. Підживлювати можна сульфатно-магнієвим добривом з вмістом сірки. Беремо 1 столову ложку (приблизно 30-40 грамів), розмішуємо у прохолодній воді, щоб не залишалося гранул. Перемішану суміш виливаємо у 10 літрів води. Після цього або поливалкою або банкою поливаємо полуницю. Під кожен кущ можна вливати приблизно 500 мл добрива" - говорить городниця.

Читайте також: Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати.

Також можна використовувати добрива типу Плантатор з NPK 10-54-10, що оптимально підходить для цвітіння і бутонізації. Інший варіант - мінеральне добриво для овочів відкритого ґрунту, яке сприяє кращому плодоутворенню. В ньому може міститься фосфор, калій, залізо, марганець, цинк і мідь.

Вносити добрива краще вранці або ввечері. Оптимально, якщо ґрунт буде вологим - після поливу або дощу. Так підживлення краще засвоюється.

Дізнайтеся також, що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представители каких знаков Зодиака любят организовывать свою работу по своему собственному удобному графику и только за пределами офиса

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью