Лайм

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Досвідчені господарі не викидають залишки хліба

Кожен дачник має свої перевірені методи, за допомогою яких можна отримати гарний урожай. І якщо ви знаєте, чим підживити полуницю на етапі цвітіння, візьміть собі на замітку, як зробити добриво з черствого чорного хліба. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Не всі господарі знають, що залишки черствого хліба можна використовувати як корисне підживлення для овочів, ягід і квітів. Справа в тому, що хлібні кірки містять велику кількість поживних речовин, зокрема вуглеводи, білки, вітаміни групи В, мінерали.

Читайте також: Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем.

Фото: pixabay.com

Як приготувати добриво із залишків чорного хліба?

Приготувати таке добриво простіше простого: викладаємо на дно відра або банки шматочки черствого чорного хліба так, щоб вони зайняли приблизно 1/3 простору. Заливаємо окропом і настоюємо хлібні кірки до отримання поживного відвару.

Читайте також: Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах.

Як використовувати добриво із черствого хліба?

Готовий настій проціджуємо, розбавляємо водою у пропорції 1:1 та поливаємо рослини.

Приблизно через тиждень стебла та листя овочів, ягід чи квітів зміцніють.

Підживлення черствим хлібом зробить рослини сильнішими, і надалі вони дадуть щедрий та смачний урожай.

Фото: pinterest.com

Дізнайтеся також, як врятувати редиску від хрестоцвітої блішки: народні методи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні