Лайм

Як врятувати розсаду, яка почала жовтіти: підживлення перцю, томатів і баклажанів

Внесіть добриво, якщо помітили проблему

Травень - час висадки розсади у ґрунт, проте прохолодна погода може стати на заваді. Якщо рослини вже підросли, ви можете помітити, що нижні листочки на них почали жовтіти. Це найбільше стосується розсади помідорів, перцю, баклажанів. Авторка YouTube-каналу про городництво “Півтори сотки” розповіла, в чому причина такої проблеми і як її можна вирішити завдяки простому підживленню.

Читайте також: Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння.

За словами городниці, нижні листочки на розсаді перцю, баклажанів, томатів можуть жовтіти і навіть відпадати через нестачі азоту. Причин такого дефіциту може бути дві. Перша - коли рослина була посіяна у бідний ґрунт з недостатньою кількістю азоту. Друга - коли ви розпікірували свої рослини невеличкі ємності, і їхнє коріння вже поглино весь азот із ґрунту, розсаді стало нічим живитися. Тоді рослина починає скидати нижні листочки як "тягар", щоб верхня частина росла і розвивалася.

Щоб підживити розсаду, вона не пожовтіла, не скинула листочки і дочекалася висадки у відкритий ґрунт, слід полити її розчином аміачної селітри. Це найшвидше відновить баланс азоту: зникне жовте листя, тоненька ніжка укріпиться.

1 ст. ложку аміачної селітри розводимо в 10 літрах води кімнатної температури, розмішуємо. Підливаємо розсаду під корінь, і ви дуже швидко побачите результат.

Читайте також: Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі.

Також можна підживити розсаду сечовиною. Вона додасть рослинам азоту, але працюватиме повільніше, ніж аміачна селітра. Розводять сечовину так само: 1 ст. ложку розводять у 10 л води кімнатної температури і поливають під корінь. Так можна покращити стан розсади до її висадки на городі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою