Лайм

Уникайте цих візерунків: стилісти назвали принти, які надають віку

Прислухайтеся до порад експертів

Принти – річ непостійна, вони швидко входять і виходять з моди. Як-от, леопардовий принт, який у 2024 році є гарячим трендом, вже наступного сезону може мати застарілий вигляд. Але є такі візерунки, які завжди будуть недоречними. Стилісти розповіли виданню Best Life, яких принтів варто уникати, щоб візуально не зістарити образ.

Читайте також: Леопардове взуття – найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт.

Абстрактні принти

Такі принти зазвичай мають яскраві кольори і закручені форми. За словами стилістки Елізабет Косич, з віком такі візерунки буває нелегко втілити у життя.

"Простіше кажучи, ультрасучасна естетика змушує зрілу людину виглядати так, ніби вона занадто намагається, - каже вона. - Абстрактні мотиви також мають тенденцію бути сміливими за формою, масштабом та кольором, що швидко перевантажує та заглушує їхню володарку".

Фото: pinterest.com

Дітсі-принт

Дітсі-принт - це крихітні квіточки, хаотично розкидані по тканині. Вони часто зустрічаються на сукнях, сарафанах і майках, а також на простирадлах та ковдрах.

"Милий і безневинний мотив здається юним і дівчачим, що не відповідає образу дорослої людини. Це не тільки посилає невірний сигнал, а й заважає персональному брендингу". Якщо вам подобається квітковий принт, вибирайте малюнок середнього розміру.

Фото: pinterest.com

Геометричні принти

Ці візерунки великі та яскраві. "З віком контрастність пом'якшується, тому нам складніше переносити сміливі візерунки, наприклад геометричні, - каже Косич. - Яскраві форми і кути можуть здаватися надто різкими, до того ж колірні поєднання часто більш насичені та контрастні, ніж наші власні. Коли це відбувається, люди можуть не помітити ваші особисті риси та прийняти їх за риси вашого одягу”.

Читайте також: Вони додають віку: стилісти назвали 5 кольорів, яких слід уникати жінкам після 50 років.

Фото: pinterest.com

Великі квіти

За словами Єнії Ернандес Фонсекі, стилістки Margo Paige, як й у випадку з мікроцвітами, великі квіти також можуть створювати ефект старіння - особливо принти з вінтажною або надто насиченою естетикою.

"Великі квіткові принти можуть створити захаращений ефект, що може здатися застарілим, - каже вона. - Крім того, великі квіткові принти створюють консервативніший або традиційніший образ, що може зістарити вас не по роках".

Фото: pinterest.com

Принти у стилі бароко

"Барочні принти занадто вигадливі і перевантажені, особливо з візерунками, що повторюються", - говорить Ернандес Фонсека. Шанувальникам такого стилю експертка рекомендує вибирати асиметричний принт із врівноважуючим негативним простором навколо предмета, щоб досягти кращої композиції.

Фото: pinterest.com

Дізнайтеся також, як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо

Як правильно пасинкувати баклажани і чим підживити їх під час цвітіння

Для кращого росту баклажани потрібно пасинкувати – відео, як це робити і чим обробити рослини в період цвітіння у червні

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні