Лайм

Вони додають віку: стилісти назвали 5 кольорів, яких варто уникати жінкам після 50 років

Передивіться свій гардероб

Багато жінок роками дотримуються одного стилю, не замислюючись, що неправильно підібрані кольори в одязі можуть підкреслити вік або навіть додати кілька зайвих років. Стилістки Йенія Ернандес Фонсека та Бренда Купер назвали виданню Best Life відтінки, які здатні зістарити образ, тому їх краще уникати жінкам після 50 років.

Читайте також: Які фасони джинсів найбільше пасують жінкам після 50 років: фото.

Багато чорного та сірого

Незважаючи на те, що чорний та сірий – класичні та універсальні кольори, надмірне їх використання в образі може додати віку. Справа в тому, що ці відтінки відкидають на рельєф обличчя темні тіні, і дрібні зморшки стають більш помітними.

Фото: pinterest.com

Однак це зовсім не означає, що жінкам 50+ потрібно повністю прибрати з гардеробу речі чорного та сірого кольору. Модні експертки рекомендують пом'якшити контраст за допомогою кремово-білого шарфу, топу світло-коричневого кольору або прикрас глибоких відтінків.

М'які пастельні тони

Стилістки попереджають, що носіння м'яких пастельних тонів також може передчасно зістарити вас, підкресливши зміни шкіри. У багатьох з віком на обличчі з'являються пігментні плями, а речі пастельних відтінків можуть їх виділити.

Фото: pinterest.com

Бежеві нейтральні відтінки

Нейтральні кольори можуть надати вашому гардеробу вишуканий і класичний вигляд, але, за словами стилістки, вони можуть і обернутися проти вас, змусивши вас виглядати нудно і старше своїх років. Замість того, щоб складати образ лише з бежевих відтінків, експертки по кольорам пропонують збалансувати його темнішими кольорами.

Фото: pinterest.com

Лососево-рожевий

З віком не обов'язково виключати з гардеробу сміливі кольори, але є один відтінок, від якого все ж таки краще відмовитися - лососево-рожевий. "Незважаючи на те, що лососево-рожевий візуально приємний, його носіння може мати своє підводне каміння. Цей яскравий відтінок може створювати флуоресцентне свічення на шкірі, підкреслюючи будь-які почервоніння чи недоліки", - каже стилістка.

Фото: pinterest.com

Замість лососево-рожевого вибирайте більш приємні тони, щоб підкреслити природне сяйво шкіри.

Відтінки фіолетового

За словами стилістів, фіолетовий колір, якщо його правильно підібрати, може випромінювати елегантність та вишуканість. Однак неправильний підтон здатний створити тіні, внаслідок чого шкіра обличчя матиме тьмяний та неживий вигляд.

Фото: pinterest.com

Раніше стилісти розповіли, які зачіски підкреслюють старіння: їх радять уникати після 50 років.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня