Лайм

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Найкраще це робити через 3-4 тижні після цвітіння

Багато господинь прикрашають свої ділянки на дачах та прибудинкові території різними квітами, які тішать око навесні та влітку. Деякі вибирають айстри, чорнобривці та троянди, інші полюбляють тюльпани та інші цибулинні квіти. theLime вирішив докладніше розповісти, коли їх краще викопувати.

Про це розповів автор YouTube-каналу "Наша дача!".

Читайте також: Коли і як садити айстри, щоб клумба радувала око до пізньої осені.

Багато недосвідчених дачників ставлять запитання коли і як викопувати тюльпани і чи потрібно це робити взагалі.

Експерт зазначив, що час цвітіння кожного тюльпану – від 10 до 14 днів. Після того, як він відцвітає, необхідно видалити насіннєву коробку. Це потрібно для подальшого розвитку цибулин.

Після цього тюльпани ще 3-4 тижні мають рости на тому самому місці, де вони росли до цього. Тобто їх не потрібно викопувати відразу після цвітіння. Ба більше, якщо вам не потрібна ділянка землі, де ростуть ці квіти, тюльпани можна тримати на клумбі до повного пожовтіння листя.

Читайте також: У боротьбі із шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати.

Викопувати тюльпани дуже просто як це робити, дивіться у відео.

Після викопування стебла та листя не обрізаємо – залишаємо їх разом із цибулинами. Викладаємо невеликими купками та залишаємо на зберігання у розсаднику або теплиці за температури +20-30°С. А у вересні температуру необхідно буде знизити – вона має бути меншою, ніж +20°С.

Цікаві новини для вас:

  1. Секрети квітникарів: як зберегти свіжість букету тюльпанів у вазі.
  2. Одне листя на клумбі: чому весною не зацвіли тюльпани.
  3. Погане сусідство на клумбі: які квіти не варто вирощувати поряд із трояндами.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні