Лайм

Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна

Універсальний засіб знайдеться на кожній кухні

Про використання харчової соди в кулінарії та побуті чули всі, а ось про те, що ця кондитерська добавка корисна в саду і на городі, мало хто знає. Сода допоможе при вирощуванні смородини, а також відлякає шкідників. Як ще цей дрібний порошок використовують дачники, розповіло видання Ukr.Media.

Читайте також: Несподіване добриво зміцнить слабкі кущі огірків: як його зробити та використовувати.

Фото: pixabay.com

Профілактика грибкових захворювань

Харчова сода – чудовий фунгіцид. Дачники обробляють содою троянди проти чорної плямистості. Для профілактики цієї хвороби рожеві кущі обприскують содовим розчином (4 ч. л. соди на 4 л води). Також цей спосіб обробки підходить для винограду.

Крім цього, сода може захистити огірки і кабачки від борошнистої та несправжньої борошнистої роси. Для цього готують наступний склад: 1 ст. ложку соди розводять у 4 л води і додають 1 ст.л. рослинної олії та 1 ст. л. рідини для миття посуду.

Реанімація рослин

Харчова сода допоможе рослинам, які почали без очевидної причини в'янути, знову стати бадьорими і міцними. Для розчину змішують 1 ч. л. соди, 1 ст. л. англійської солі, 1/2 ч. л. нашатирного спирту та розводять у 4 л води.

Читайте також: Як врятувати троянди від попелиці: допоможе перевірений натуральний засіб.

Боротьба з бур'янами

Щоб знищити молоді бур'яни, у спекотний день рясно поливають грядки. Потім зверху рівномірно посипають содою всі бур'яни, не допускаючи попадання на самі рослини.

Проти мурах і гусениць капусниці

Мурашники на ділянці змочують водою, потім засипають 2 склянки харчової соди. Через 30 хвилин поливають склянкою оцту.

Також готують отруту для мурах. Для цього змішують соду і цукор у рівних пропорціях.

Проти гусениць метелика-капустяниці роблять суміш з білого борошна та харчової соди (1:1). Цим складом посипають заражені рослини.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю

За допомогою яких народних засобів можна зупинити процес пожовтіння листя на огірковому бадиллі, як правильно вносити підживлення  

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки