Лайм

Що зробити з часником у червні, щоб збільшити головки: три дії для гарного врожаю

Городникам на замітку

Кожен дачник має перевірені часом лайфхаки, щоб виростити гарний урожай. І якщо ви посадили торік озимий часник, його потрібно підживити кілька разів, щоб він ріс і не жовтів, а потім щоб збільшити голівки.

Про це розповів автор YouTube-каналу "Наша дача!".

Читайте також: Що робити на городі у червні: корисні поради щодо збільшення врожаю.

Автор відео зазначив, що станом на початок червня часник виріс приблизно на 1 м 10 см, він має товсті стебла та трохи почав жовтіти на кінчиках – це не критично. Це свідчить про те, що рослини почали збільшувати цибулини.

Також часник почав пускати стрілки та постачати елементи живлення до них, а не до цибулини. Тому ці стрілки краще обривати, залишаючи лише 3-4 штуки. Коли вони почнуть лопатись, це буде сигналом, що потрібно викопувати часник.

Крім того, потрібно не забувати про поливи, щоб завжди була волога.

Читайте також: Чим підживити часник, щоб головки були великими та здоровими.

Чим підживити часник?

Потрібно взяти добриво з формулою 3% азоту, 11% фосфору, 38% калію – 20-25 г на 10 л води. Також можна використовувати препарат "Rost концентрат 5.10.15" – 25 мл на 10 л води. Зазначимо, що у цих добривах збільшено концентрацію калію.

Якщо немає комплексного добрива, можна використовувати сульфат калію – 20 г на 10 л води. Добриво розводимо у воді та поливаємо часник.

Таким чином, щоб збільшити головки, часник потрібно регулярно поливати водою, обривати стрілки та внести добриво з калієм.

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити помідори, перець та баклажани у червні: найкращі добрива.
  2. З кропиви, цибулиння, меду: як зробити стимулятори росту рослин з найпростіших інгредієнтів.
  3. Чим підживити низькорослі томати після висадки у ґрунт: поради досвідченого городника.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні