Кабачки - це один із найпопулярніших овочів в українців, який широко використовується в українській кухні: їх смажать, консервують, фарширують-запікають, тушкують, а дехто навіть намагається їсти сирими. Не дарма є така прикмета: якщо влітку вам ніхто не дарує кабачків, то ви самотня людина.

На сайті News24 розповіли, як подбати про рясне та тривале продоношення кабачків.

КабачкиФото: pixabay.com

Для цього знадобиться розчин на основі води й звичайного молока. Він точно подбає про те, аби кабачки можна було збирати до перших заморозків.

Читайте також: Зберігатиметься місяцями: коли потрібно збирати урожай солодкого перцю.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Завдяки вельми простій дії можна помітно продовжити період плодоношення овочів", – зазначили в матеріалі.

Для приготування чарівного "зілля" знадобиться 200 мл домашнього (не магазинного) молока та відро води. Ці два компоненти треба перемішати і можна братися до роботи.

Розчин використовують як для поливання, так і для обприскування пульверизатором.

Додамо, що кабачки будуть добре родити, якщо поруч з ними на грядці посадити культури, які їх не затінятимуть і не конкуруватимуть з ними за поживні речовини. А ще краще, коли поруч сусіди, які відлякують шкідників, зокрема часник, редис, кукурудза, соняшник та лаванда.

Раніше ми писали, що зашкодити здоров'ю огірків може борошниста роса - грибкове захворювання, яке має вигляд білого або сіруватого нальоту, що покриває листя, стебла та плоди. Врятувати рослини може простий розчин з теплої води та перекису водню.

Цікаві новини для вас: