Кабачки - це один із найпопулярніших овочів в українців, який широко використовується в українській кухні: їх смажать, консервують, фарширують-запікають, тушкують, а дехто навіть намагається їсти сирими. Не дарма є така прикмета: якщо влітку вам ніхто не дарує кабачків, то ви самотня людина.
На сайті News24 розповіли, як подбати про рясне та тривале продоношення кабачків.
Кабачки
Для цього знадобиться розчин на основі води й звичайного молока. Він точно подбає про те, аби кабачки можна було збирати до перших заморозків.
Читайте також: Зберігатиметься місяцями: коли потрібно збирати урожай солодкого перцю.
"Завдяки вельми простій дії можна помітно продовжити період плодоношення овочів", – зазначили в матеріалі.
Для приготування чарівного "зілля" знадобиться 200 мл домашнього (не магазинного) молока та відро води. Ці два компоненти треба перемішати і можна братися до роботи.
Розчин використовують як для поливання, так і для обприскування пульверизатором.
Додамо, що кабачки будуть добре родити, якщо поруч з ними на грядці посадити культури, які їх не затінятимуть і не конкуруватимуть з ними за поживні речовини. А ще краще, коли поруч сусіди, які відлякують шкідників, зокрема часник, редис, кукурудза, соняшник та лаванда.
Раніше ми писали, що зашкодити здоров'ю огірків може борошниста роса - грибкове захворювання, яке має вигляд білого або сіруватого нальоту, що покриває листя, стебла та плоди. Врятувати рослини може простий розчин з теплої води та перекису водню.
Цікаві новини для вас:
- Ялинковий живопліт: як створити оригінальну огорожу з хвойних дерев.
- Солодка, наче мед: коли краще викопувати моркву.
- Сезон кавунів: яку ягоду категорично не можна їсти.