У вересні - на початку жовтня зазвичай урожай картоплі уже в погребі або в іншому облаштованому місці. Збирати картоплю потрібно в суху, трохи похмуру погоду, аби не було обгорання бульби на сонці, а ще дуже важливо правильно її зберігати.

У виданні Gazeta.ua. досвідчені городники радять, які природні засоби потрібно використовувати, аби картопля була у чудовому стані до самого літа.

Урожай картопліФото: Facebook

Аби картопля зберігалася добре, варто покласти поруч листя горобини. Всього пару листочків і ваша картопля буде під надійним захистом від процесів гниття, адже листя вбирає зайву вологу.

Читайте також: Здорова та міцна кора: як вапно може захистити дерева в саду.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Також можна прикрити картоплю шаром цукрового буряку, який також дуже добре вбирає вологу.

Про приміщення, де зберігатиметься картопля, також потрібно подбати. Передусім потрібна хороша вентиляція в погребі або підвалі, де лежатиме картопля. Урожай добре зберігатиметься в ящиках або спеціальних контейнерах.

Ідеальна температура для зберігання – приблизно +5 °C. Таку температуру потрібно підтримувати стабільною, щоб уникнути проростання або псування картоплин. Дуже низькі температури можуть зробити картоплю солодкою, тому треба бути дуже уважними з температурним режимом, аби він був стабільним.

До слова, важливо не мити картоплю перед зберіганням і тримати її подалі від цибулі та яблук. Також не варто зберігати бульбу в холодильнику.

Раніше ми писали про натуральні добрива, якими варто підживити квіти восени. Одне з найпопулярніших народних добрив - лушпиння цибулі.

Цікаві новини для вас: