Лайм

Шоколадний торт з вишнею: простий рецепт ласощів на всі часи

Давайте-но смачно прикрасимо ваш святковий стіл!

Торт - безпрограшний варіант десерту для будь-якого сімейного торжества або ж просто дружніх посиденьок за чашкою чаю. Всіляких варіацій десерту сьогодні існують сотні, якщо не тисячі, проте є серед них рецепти на всі часи. Наприклад, шоколадний торт з вишнею.

Всупереч стереотипам, що торти пекти важко, приготувати десерт в домашніх умовах доволі просто. Для цього не потрібно володіти особливими навичками кухні. The Lime згадав простий рецепт шоколадного торта, для якого вам знадобиться мінімум інгредієнтів та близько двох годин вільного часу. Давайте-но смачно прикрасимо ваш святковий стіл!

Отже, перш за все нам варто зібрати наші інгредієнти. І для шоколадного торта нам їх потрібно всього кілька:

  • борошно (1 склянка)
  • шоколад (бажано чорний, 400 г)
  • вода (3 ст. ложки)
  • вершкове масло (350 г)
  • цукор (250 г)
  • яйця курячі (12 шт)
  • вишня (200-300 г)

Підготувавши все необхідне для шоколадного торта, можемо починати приготування. Процес цей потребує всього сім послідовних кроків.

Крок 1: Миємо ягоди, видаляємо кісточки. Традиційні рецепти рекомендують лише 150 г вишні, однак, повірте досвіду, 200-300 г зайвими не будуть. Готовим ягодам даємо обсохнути.

Крок 2: Відокремлюємо жовтки від білків і жовтки збиваємо з цукром до отримання густої маси (цукор повинен повністю розчинитися). Як правило, це забирає до 10 хвилин, хоча завжди можна використовувати не цукор, а цукрову пудру. З нею легше.

Крок 3: На водяній бані топимо шоколад, додаємо до нього воду. Якщо переживаєте, що темний шоколад додасть вашому торту занадто багато гіркоти, візьміть дві плитки чорного шоколаду і одну молочного. Готовий шоколад знімаємо, даємо йому охолонути (не замерзнути).

Крок 4: Ще теплий шоколад додаємо до тіста. Туди ж наше вершкове масло (бажано не холодне). Просіваємо борошно. Додаємо вишню. Все це ретельно вимішуємо.

Крок 5: Окремо міксером збиваємо білки до одержання густої піни і акуратно, перемішуючи дерев'яною лопаткою, додаємо до нашої шоколадної сумішші. Вливати необхідно не поспішаючи.

Крок 6: Посудину (форму), в якій буде пектися торт, старанно змащуємо вершковим маслом.

Крок 7: Вливаємо до неї тісто і випікаємо близько 80 хвилин при 160 градусах. Діставши торт з печі, даємо йому повністю охолонути, тоді його можна дістати з посудини, не пошкодивши краї.

На цьому етапі ваш шоколадний торт готовий! Ніколи не буде зайвим прикрасити його зовні свіжими ягодами, горіхами, тертим печивом або вершками. Проявляйте фантазію і дивуйте ваших гостей.

А як бонус пропонуємо вам не менш простий і корисний рецепт шоколадного торта в домашніх умовах.

  • Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях