Лайм

Помер відомий голлівудський актор: названа причина смерті

Йому було 79 років

У США на 80-му році життя помер голлівудський актор і режисер Пітер Фонда. Причиною смерті стала дихальна недостатність, яка виникла через рак легенів.

Про смерть артиста повідомило видання The Hollywood Reporter з посиланням на заяву його сім'ї. За словами родичів, Фонду помер в п'ятницю, 16 серпня, в своєму будинку в Лос-Анджелесі.

"І хоча ми сумуємо про загибель цього милого і доброго людини, ми також хочемо, щоб усі пам'ятали його неприборканий дух і любов до життя. В честь Пітера, будь ласка, підніміть келих за свободу", - сказано в повідомленні рідних Фонди.

Пітер Фонда - син актора Генрі Фонди і брат акторки Джейн Фонди. За свою кар'єру він зіграв більш ніж у ста фільмах. Найбільшу популярність акторові принесла роль у фільмі "Безтурботний їздець". За цю картину він був номінований на кінопремію "Оскар". А знявшись у фільмі "Золото Улі" Пітер Фонда отримав премію "Золотий глобус" (краща чоловіча роль). Ще одну статуетку йому принесла стрічка "Пристрасть Ейн Ренд" (кращий актор другого плану).

Він також зіграв в таких картинах, як "Втеча з Лос-Анджелеса", "Проект Ларамі", "Примарний гонщик", "Дикі ангели", "Втікач", "Смертельний напад" і багатьох інших.

  • У США на 89-му році життя помер художник коміксів Ерні Колон. Він співпрацював з найбільшими видавництвами DC, Marvel і Harvey Comics.
  • Легендарний американський і нідерландський актор Рутгер Хауер, зірка фільму "Той, що біжить по лезу", помер в своєму будинку в Нідерландах.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях