Лайм

Як тепер називати принца Гаррі і Меган Маркл? Відповідаємо на популярні питання

Все, що треба знати про наслідки "Мегзіта" і нове життя принца Гаррі і Меган Маркл

Пояснивши публіці свою резонансну відмову від повноважень старших членів королівської родини, принц Гаррі покинув Великобританію і приєднався до Меган Маркл і 8-місячного сина Арчі, які чекали його в Канаді. Молода сім'я починає нове життя далеко від суворих королівських правил і настирливих британських таблоїдів. Але яким буде їхній новий статус? Чи почне Гаррі користуватися прізвищем, і якщо так, то яким? Відповідаємо на популярні запитання шанувальників королівської пари.

Чи втрачають принц Гаррі і Меган Маркл свої титули?

Згідно із заявою Букінгемського палацу, принц Гаррі і Меган втратять звання королівських високістей, оскільки відмовилися залишатися працюючими членами королівської родини. Добігає кінця їхня роль офіційних представників королеви Єлизавети II, а значить і на державні кошти для виконання королівських обов'язків розраховувати не доводиться.

"Їхніми Королівськими Високістями" Гаррі і Меган залишаться лише до весни 2020 року, але після цього їх, як і раніше, можна називати герцогом і герцогинею Сассекськими.

Гаррі збереже свій титул принца, але втратить військові звання генерал-капітана Корпуса королівських морських піхотинців, почесного командувача Військово-повітряною базою Королівських ВПС Хонінгтона і почесного головнокомандувача малими кораблями і водолазними операціями Королівського флоту.

Цікаво, що коли Гаррі служив в армії, він користувався прізвищем Уельс (в знак поваги до його батька, принца Уельського). Чи захоче він знову взяти це прізвище - невідомо.

Маленький Арчі після "Мегзіту" ніяких титулів не втрачає: коли хлопчик народився, батьки вирішили, що він буде просто Арчі Харрісоном Маунтбеттен-Віндзором.

"Гаррі, Меган і Арчі назавжди залишаться улюбленими членами моєї родини", - йдеться в заяві Єлизавети II

Чи заберуть у Гаррі і Меган їхній будинок, наданий королевою Єлизаветою?

Фрогморський котедж у Віндзорі - нерухомість королеви Єлизавети II. На щастя для Гаррі та Меган, бабуся не стала виставляти молоду сім'ю на вулицю. Після "Мегзіта" він залишається офіційною резиденцією пари, але їм належить повернути платникам податків 2,4 млн фунтів стерлінгів (76 млн грн), витрачених на ремонт. У майбутньому під час проживання на батьківщині Гаррі родина буде самостійно оплачувати орендну плату і всі експлуатаційні витрати.

Чи залишиться Гаррі спадкоємцем британського престолу?

Так. Поки живий принц Чарльз, а в родині принца Вільяма і Кейт Міддлтон не з'явилося більше дітей, Гаррі залишається шостим в черзі престолонаслідування, а його син Арчі - сьомим. Крім того, спадкування престолу в Великобританії тісно пов'язане з законодавством, і щоб член королівської родини втратив на нього право, необхідний відповідний акт парламенту.

Як Гаррі і Меган стануть фінансово незалежними?

За даними Vox, зараз принц Гаррі і Меган Маркл не можуть самостійно заробляти або отримувати вигоду від благодійної діяльності. Джерела їхнього фінансування - "Суверенний грант" (5% від прибутку "Власності Корони" - портфеля нерухомості королеви Єлизавети II) і 95% від герцогства Корнуолл (нерухомості, що належить батькові Гаррі, принцу Чарльзу).

Пара більше не хоче отримувати гроші "Суверенного гранту". Це перерве їх прямий фінансовий зв'язок із Букінгемським палацом, але не позбавить доходів від нерухомості Чарльза. Не будемо також забувати, що Гаррі успадкував половину грошей своєї матері Діани (близько 10 млн фунтів стерлінгів) і 5 млн стерлінгів від свого діда, батька Діани. Ці кошти напевно добре інвестовані. Меган Маркл також має власні гроші, зароблені під час її акторської кар'єри.

Де стежити за життям принца Гаррі і Меган Маркл після їхнього переїзду в Канаду?

Головною причиною, з якою принц Гаррі і Меган пов'язали своє бажання відступити від королівського життя, стало цькування британських таблоїдів. Поки невідомо, чи зможе пара уникнути настирливої уваги преси в Канаді, але, ймовірно, спілкуватися з публікою вони будуть через соціальні мережі і власну прес-службу (раніше за це відповідала прес-служба Букінгемського палацу).

У пари є офіційний акаунт в Instagram @sussexroyal, але його використовували для публікацій, які відповідають вимогам Корони. Можливо, тепер Гаррі і Меган отримають більше свободи в соціальних мережах, а Меган Маркл знову стане блогером, радуючи фанатів неформальними фото і власними роздумами.

Чи має "Мегзіт" політичне значення?

З огляду на більш низькі позиції в черзі престолонаслідування, принц Гаррі і Меган Маркл не могли розраховувати на долю короля і королеви Великобританії. І хоча в історії королівської родини їхнє рішення стати незалежними від Букінгемського палацу є безпрецедентним, ніякого істотного значення для інституту монархії і політики Великобританії воно не має.

  • Канадці погодилися прийняти принца Гаррі і Меган Маркл, але з однією умовою. Подружжю доведеться платити за все самим, не розраховуючи на допомогу платників податків.
  • Тим часом принц Гаррі і принц Вільям відповіли на чутки про причини розколу в королівській родині. ЗМІ писали, що Вільям знущався над молодшим братом і його дружиною Меган Маркл.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях