Лайм

Помер відомий британський комік Террі Джонс, який придумав "Монті Пайтон"

Джонсу було 77 років, і з 2015 року він боровся з деменцією

У віці 77 років в Лондоні помер легендарний британський комік Террі Джонс, один із засновників комедійної трупи "Монті Пайтон". Сумну новину виданню BBC повідомив його агент.

Останніми роками режисер, сценарист і актор страждав від деменції. Невиліковне нейродегенеративне захворювання йому діагностували в 2015 році, і вже через 2 роки Джонс не міг говорити.

"Він був не просто одним із найсмішніших письменників-виконавців свого покоління, він був коміком епохи Відродження - сценаристом, режисером, ведучим, істориком, блискучим дитячим письменником і найтеплішою, найчудовішою компанією, яку ви могли б захотіти", - сказав про друга його скорботний колега по "Монті Пайтону" Майкл Пейлін

Джонс і Пейлін познайомилися під час навчання в Оксфордському університеті в 1960-х роках. Об'єднавшись із Гремом Чепменом, Еріком Айдлом, Джоном Клізом, а також відомим режисером Террі Гілліамом, друзі створили гумористичне телешоу "Літаючий цирк Монті Пайтона", яке стало світовим хітом.

Найбільш культові фільми Джонса - "Монті Пайтон і Священний Грааль" (1975), "Монті Пайтон: Житіє Брайана" (1979), "Сенс життя по Монті Пайтон" (1983).

Після "Пайтона" Джонс як сценарист і режисер втілив безліч телевізійних і театральних проектів, написав близько 20 дитячих книг і регулярно писав статті для британських газет. У 2016 році він отримав нагороду BAFTA за видатні досягнення в телебаченні і кіно.

"Ми глибоко засмучені тим, що повинні оголосити про смерть коханого чоловіка і батька, Террі Джонса. Протягом останніх декількох днів його дружина, діти, велика родина і багато близьких друзів постійно були з Террі, коли він тихо згасав в своєму будинку на півночі Лондона, - йдеться в заяві родини Джонса. - Ми всі втратили доброго, веселого, теплого, творчого і по-справжньому люблячого чоловіка, чия безкомпромісна індивідуальність, невпинний інтелект і надзвичайний гумор доставляли задоволення мільйонам людей протягом 60 років. Його робота з "Монті Пайтоном", його книги, фільми, телевізійні програми, вірші та інші роботи будуть жити вічно, відповідна спадщина для справжнього ерудита".

Сім'я коміка також висловила надію, що одного разу деменція, невиліковна нині хвороба, буде повністю ліквідована.

  • ЗМІ заговорили про таємну хворобу Оззі Осборна. Рок-зірка зізнався, що страждає від хвороби Паркінсона.
  • Раніше Дуейн Джонсон втратив батька, знаменитого рестлера Роккі Джонсона. Скорботний актор розповів, що стало причиною смерті 75-річного чоловіка.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги: комік

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях