Лайм

Загиблий Кобі Брайант і Паоло Коельо разом писали книгу: чому вона ніколи не буде видана

Романіст видалив чернетку всупереч проханням фанатів

Після смерті Кобі Брайанта стало відомо, що напередодні трагедії зірка баскетболу працював з популярним бразильським письменником Пауло Коельо над дитячою книгою. У Twitter автор "Алхіміка" заявив, що цей проект ніколи не буде реалізований.

Брайант і його 13-річна дочка Джіанна були двома з дев'яти жертв, загиблих в результаті аварії вертольота 26 січня

"Ви були не просто відмінним гравцем, дорогий Кобі Брайант. Я багато чому навчився, спілкуючись з вами. Видаляю чернетку прямо зараз, ця книга втратила сенс", - написав 72-річний Коельо, приклавши скріншот листування з баскетболістом.

У коментарі Associated Press романіст підтвердив, що вони з Брайантом почали обговорювати спільний проект у 2016 році, коли спортсмен пішов у відставку після 20-річної кар'єри в НБА. Робота над книгою почалася кілька місяців тому.

"Я видалив чернетку, тому що без нього не було сенсу публікувати, - сказав Коельо. - Це не дасть ні йому, ні його родині нічого значущого. Це не завадить мені коли-небудь написати про те, що я дізнався від Кобі, і про те, який він був чоловік. Але дитяча книга більше не мала сенсу".

Рішення Коельо розчарувало багатьох фанатів Брайанта, які в соцмережах просили письменника не видаляти чернетку.

"Він хотів би, щоб ви закінчили і випустили її, - пишуть користувачі. - Будь ласка, не робіть цього. Це було б величезною даниною поваги".

Кобі Брайант був шанувальником Коельо і назвав "Алхімік" своєю улюбленою книжкою. За словами Коельо, його співпраця з Брайантом полягала в тому, щоб надихнути дітей з неблагополучних сімей долати труднощі за допомогою спорту.

"Я бачив його досить багато разів, щоб переконатися, що у нього на думці було набагато більше, ніж просто спорт. Його трагічна смерть вже показала, наскільки він був важливий для світу, а не тільки для США. Ми будемо обговорювати його спадщину протягом багатьох років, набагато більше, ніж спорт", - сказав письменник.

  • Баскетболіст Кобі Брайант, який відіграв 20 років у складі "Лос-Анджелес Лейкерс", загинув 26 січня в результаті аварії приватного вертольота. Разом зі спортсменом загинула і його 13-річна дочка. Всього ж в вертольоті знаходилися дев'ять людей.
  • 27 січня актори, музиканти, моделі та інші знаменитості масово шанують пам'ять Кобі Брайанта в Instagram. Своїми спогадами про спортсмена і спільними фото в мережі поділилися актори Сильвестр Сталлоне, Дуейн "Скеля" Джонсон, Пітер Дінклейдж, моделі Кім Кардашьян, Белла Хадід та інші.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях