Лайм

Світлані Світличній з "Діамантової руки" - 80: як сьогодні виглядає секс-символ СРСР

Сьогодні акторка відзначає свій день народження

15 травня свій 80-й день народження відзначає радянська та російська акторка Світлана Світлична, яка прославилася завдяки ролі "коханки" головного героя фільму "Діамантова рука".

Фраза "Не винувата я ... Він сам прийшов!", вимовлена її героїнею, стала афоризмом. А після виходу картини на екрани за Світличною закріпився статус секс-символу СРСР. У цей день ми вирішили згадати головні ролі артистки, а також показати, як акторка виглядала на піку слави, і як її зовнішність змінилася зараз.

Фото: kino-teatr.ru

Світлична дебютувала в кіно 1960 році, знявшись в епізоді картини "Колискова". Першою головною роллю акторки була робота у фільмі "Їм підкоряється небо".

Світлана Світлична у фільмі "Колискова" Фото: kino-teatr.ru

Самою впізнаваною роботою в фільмографії Світличної стала "Діамантова рука". І хоча там акторка з'явилася всього в декількох епізодах, цього вистачило, щоб її запам'ятали як першу дівчину, яка виконала "стриптиз" на радянському екрані.

"Діамантова рука" (1968) Фото: kino-teatr.ru

Акторка розповідала, що їй важко було зніматися напівоголеною, оскільки за радянських часів це була одна з перших сцен полуеротичного змісту.

"Особливо я занервувала, коли мені запропонували зірвати бюстгальтер і кинути його на підлогу. Дрижала як осиковий листок! І допоміг мені в цій ситуації Юрій Володимирович Нікулін. Він відкликав мене вбік і сказав: "Свєтка, чого ти тремтиш? Ні на кого не дивись, тільки на мене, я - своя людина. У цій сцені я тобі підіграю". Він так переконливо це вимовив, що всі мої страхи миттю випарувалися", - розповідала акторка.

"Діамантова рука" (1968) Фото: kino-teatr.ru

Світлана Світлична також запам'яталася глядачеві за ролями в таких фільмах, як "Сімнадцять миттєвостей весни", "Непідсудний", "Куховарка", "Чисті ставки", "Будинок біля солоного озера", "Місце зустрічі змінити не можна" і багатьом іншим.

"Місце зустрічі змінити не можна" (1979) Фото: kino-teatr.ru

"Сімнадцять миттєвостей весни" (1973) Фото: kino-teatr.ru

В особистому житті акторка пережила кілька втрат - смерть чоловіка та молодшого сина. Але незважаючи на важкі часи Світлична зуміла зберегти витонченість та бунтарський дух. Нины акторка багато подорожує, відвідує світські заходи і зрідка знімається в кіно.

Фото: kino-teatr.ru

Фото: kino-teatr.ru

  • 30 квітня день народження відзначив російський співак Андрій Губін - "Хлопчику-волоцюгу" виповнилося 46 років. Він був на піку популярності в 90-і роки, під його хіти танцювали мільйони фанаток, а потім він раптово зник з телеекранів. Як кумир молоді виглядає зараз, читайте в нашому матеріалі .

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях