Лайм

Померла персональний фотограф The Beatles Астрід Кірхер

Вона також була близьким другом ліверпульського бенду

На 82-му році життя померла персональний фотограф легендарного британського гурту The Beatles Астрід Кірхер. Вона померла за кілька днів до свого дня народження.

Сумну новину повідомив історик "четвірки Ліверпуля" Марк Льюісон на своїй сторінці в Ttwitter. Він зазначив, що художниця пішла з життя в середу, 13 травня. Причина смерті не повідомляється.

Астрід познайомилася з молодими британськими музикантами, почувши їх в клубі, де ці хлопці не тільки грали вечорами, але й ночували в крихітній кімнатці за сценою. Згодом вона стала їх близькою подругою та помічником, а також автором одних з найвідоміших фотографій Бітлз. Саме вона відобразила той момент переходу учасників ліверпульського бенду з невідомості до зіркової слави.

Джордж Харрісон, Джон Леннон, Рінго Старр, Пол Маккартні. 1962 Джордж Харрісон, Джон Леннон, Рінго Старр, Пол Маккартні. 1962 Фото: beatles.com.ua

Джордж Харрісон, Джон Леннон, Пол Маккартні, Рінго Стар. 1964 Фото: beatles.com.ua


Крім того, Кірхер значно вплинула на формування іміджу The Beatles. Саме вона першою запропонувала музикантам зробити стрижку, що стала згодом культовою, а також мала великий вплив на стиль одягу хлопців.

Астрід була заручена зі Стюартом Сатклиффом, "п'ятим бітлом", померлим 10 квітня 1962 роки від крововиливу в мозок.

Астрід Кірхер. Автопортрет. 1960 Фото: beatles.com.ua

  • Раніше в США помер співак, піаніст, композитор і один із засновників жанру рок-н-рол Річард Уен Пенніман, відомий як Літл Річард. На момент смерті музикантові було 87 років.
  • У віці 73 років помер один із засновників німецького гурту Kraftwerk Флоріан Шнайдер. Інформацію про смерть артиста французькому виданню Ouest France підтвердили його рідні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях