Лайм

На 104 році життя померла співачка Віра Лінн - виконавиця балад часів Другої світової

У роки війни співачку назвали "коханням збройних сил"

У Великобританії на 104 році життя померла співачка Віра Лінн - рекордсменка місцевих хіт-парадів та відома виконавиця балад часів Другої світової.

Як пише BBC, в роки війни Лінн вела концертну радіопрограму Sincerely Yours ("Щиро ваша"), яка була адресована британським військовим. Завдяки численним баладам, які піднімали дух солдатів, співачку прозвали "коханням збройних сил".

Фото: Getty Images

За роки кар'єри артистка відзначилася кількома рекордами. Зокрема, в 1952 році відразу три її пісні очолили хіт-парад New Musical Express. Це досягнення Лінн повторила і у віці 92 років, а разом з цим стала найстаршою виконавицею серед тих, які входила до чартів альбомів.

Вірі Лінн також належить першість серед британських співачок, які очолювали чарти Billboard - свого часу ця слава дісталася її синглу Auf Wiederseh'n Sweetheart. У віці 100 років вона залишалася найстаршою у світі вокалісткою, яка записала альбом.

Фото: Getty Images

Крім музики Лінн з'являлася і в кіно - в картинах "Ми зустрінемося знову" (1943) та "Без любові не обійтися" (1944). Влітку 2016 королева Великобританії Єлизавета II присвоїла Лінн звання, яке є аналогом лицарського звання у жінок.

До слова, в квітні цього року Єлизавета II під час телезвернення до нації через пандемію коронавіруса згадала: "Ми знову будемо з нашими друзями, з рідними. Ми зустрінемося знову". У цій фразі королева процитувала рядок з пісні Віри Лінн часів Другої світової We'll Meet Again.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях