Лайм

Королева Єлизавета виступила з історичним телезверненням про епідемію коронавірусу

За 68 років на троні королева виступала в подібному форматі всього 5 разів

5 квітня королева Єлизавета II в п'ятий раз за 68 років правління виступила з телезверненням, розповівши про виклики і досягнення своєї країни в боротьбі з пандемією коронавірусу. Попереднє телезвернення королеви було записане в 2012 році після святкування її 60-річчя. Також вона виступала в 2002 році після смерті своєї матері, в 1997 році після загибелі невістки принцеси Діани і в 1991 році, на початку війни в Перській затоці.

Коронавірус 93-річна королева назвала "руйнацією, яка принесло горе, фінансові труднощі і значні зміни в повсякденному житті людей". Свою промову вона порівняла з військовим зверненням 1940 року, коли втішала сім'ї, розлучені Другою світовою війною.

"Це нагадує мені про ту саму радіопередачу, яку я зробила в 1940 році з моєю сестрою [принцесою Маргарет]. Ми, як діти, розмовляли звідси з Віндзора з дітьми, яких евакуювали і відіслали заради їхньої безпеки, - сказала Єлизавета. - Сьогодні багато хто також відчуває болючу розлуку зі своїми близькими. Але тепер, як і тоді, в глибині душі ми знаємо, що це правильно".

Королева підкреслила, що у війні з пандемією Великобританія об'єднала зусилля з народами всього світу, "використовуючи великі досягнення науки". "Ми доб'ємося успіху - і цей успіх буде належати кожному з нас, - запевнила вона. - Кращі часи повернуться: ми знову будемо з нашими друзями, і ми знову будемо з нашими сім'ями; ми зустрінемося знову".

Також Єлизавета II подякувала працівникам охорони здоров'я та тим, хто "самовіддано продовжує виконувати повсякденні обов'язки поза домом, підтримуючи нас усіх". Вона також висловила подяку людям, які залишаються вдома, допомагаючи захистити найбільш вразливих співгромадян.

Слова королеви покликані переконати тих, хто вагається, чи варто дотримуватися урядових вказівок про карантин. Станом на 6 квітня коронавірус у Великобританії діагностований у 47 806 чоловік, кількість летальних випадків досягла 4 932.

  • За даними МОЗ України, 6 квітня в країні зафіксовано 1319 випадків Covid-19, 38 осіб померли, 28 - одужали.
  • Раніше на коронавірус захворів королівський лакей, який близько контактував з 93-річною Єлизаветою II. Швидкі тести на Covid-19 пройшли ще десятки інших службовців, і хоча їхній результати виявилися негативними, близький контакт хворого з літньою королевою викликав серйозну стурбованість.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не проп устіть.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами