Лайм

41-річний актор помер від ускладнень коронавірусу - він боровся за життя 13 тижнів

Під час лікування Нік Кордеро переніс ампутацію ноги, два міні-інсульти і медикаментозну кому

Бродвейська зірка Нік Кордеро, якого було госпіталізовано 95 днів тому через пневмонію, не впорався з ускладненнями коронавірусу. Актор помер у віці 41 року в медичному центрі в Лос-Анджелесі, у нього залишилися дружина і однорічний син, пише People .

Фото: https://www.instagram.com/amandakloots/

31 березня дружина актора Аманда Клутс повідомила, що її чоловік потрапив у реанімацію з діагнозом пневмонія. Перші два тести на коронавірус показали негативний результат, і лише третій підтвердив - у чоловіка Covid-19. Спочатку симптоми актора не були специфічними: він скаржився на втому, не міг встати з ліжка, і лише потім у Кордеро почалися проблеми з диханням.

У відділенні інтенсивної терапії актора перевели на штучну вентиляцію легенів. 10 квітня дружина повідомила, що його здоров'я погіршується: легені вразила нова інфекція, через яку температура піднялася вище норми, артеріальний тиск впав, з'явилися проблеми в роботі серця. Кордеро знову потрапив в реанімацію, і кілька годин по тому йому зробили екстрену операцію: поки він був підключений до апарату ШВЛ, кровотік в його правій нозі припинився, і кінцівку довелося ампутувати.

24 квітня тест на коронавірус Кордеро показав негативний результат, але його стан не стабілізувався. Чоловікові встановили кардіостимулятор через порушення серцевого ритму, кілька днів по тому в легенях з'явилася інфекція, яка поширилася в кров. Актор перебував в медикаментозної комі, з якої вийшов 12 травня.

За словами Аманди Клутс, під час госпіталізації Кордеро переніс два міні-інсульти, втратив 29 кг, а м'язи його почали атрофуватися. При цьому у нього не було раніше існуючих захворювань, і тяжкість ускладнень коронавірусу лікарі пояснити не змогли. "Ми не знаємо, як він заразився COVID-19. Ця хвороба впливає не тільки на людей похилого віку, він був абсолютно здоровим 41-річним чоловіком!" - писала вона в соціальних мережах.

  • Перехворілий на коронавірус Том Хенкс присоромив людей, які не носять маски. Актор також назвав три речі, які зроблять світ безпечнішим.
  • Том Хенкс докладно описав симптоми коронавірусу у себе і 63-річної дружини. "Їй довелося повзти по підлозі від ліжка до вбиральні", - згадує актор.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.