Лайм

Рішення Каньє Веста стати президентом зв'язали з психічним розладом

Репер страждає від біполярного розладу

Каньє Вест оголосив про намір балотуватися в президенти США на тлі нового циклу біполярного розладу (БАР), який йому діагностували в 2018 році. "Поведінка Каньє дуже непередбачувана", - розповіло джерело People.

Фото: Getty Images

За словами інсайдера, в минулому у Каньє були як маніакальні, так і депресивні епізоди БАР, і хоча довгий час справи у нього йшли добре, просто зараз він знову бореться із захворюванням. Поки репер знаходиться у Вайомінгу, його дружина Кім Кардаш'ян-Вест живе в Лос-Анджелесі з чотирма дітьми і турбується про поведінку чоловіка.

"Кім стурбована, як і вся її родина. Це величезний стрес, тому що поведінка Каньє дуже непередбачувана. Епізоди зазвичай тривають кілька тижнів, а потім все повертається на круги своя. Кім сподівається, що цього разу все буде так само", - говорить джерело.

Політичні амбіції 43-річного репера-мільярдера багато хто сприйняв скептично, а 4-годинне інтерв'ю, яке Вест дав журналу Forbes, лише посилило сумніви в його серйозності. Музикант заявив, що балотується з гаслом "ТАК!" як член нової політичної партії під назвою "День народження", тому що "коли ми виграємо, у всіх буде день народження". "Ви знаєте, я був у лікарні, люди називали мене божевільним. Я не божевільний", - прокоментував він здогадки публіки.

У 2016 році Каньє Веста госпіталізували: після скасування туру The Life of Pablo реперу знадобилася невідкладна психіатрична допомога. У 2018 році йому поставили діагноз "біполярний розлад", а на обкладинці його альбому Ye з'явився напис: "Ненавиджу бути біполярним. Це приголомшливо".

Фото: Wikipedia

"До 39 років мені ніколи не ставили діагноз, але це не інвалідність, а суперздатність", - сказав Каньє радіоведучому Big Boy незабаром після цього. Пізніше репер заявляв, що йому поставили невірний діагноз, і насправді він страждав від безсоння, однак в наступних інтерв'ю Каньє і Кім підтвердили інформацію про БАР.

У 2019 року в інтерв'ю для Vogue Кім Кардаш'ян сказала, що її чоловік визнав свій діагноз, але відмовився лікуватися за допомогою фармацевтичних препаратів. "Для нього прийом ліків не варіант, бо вони змінюють його особистість. Прямо зараз все дійсно спокійно. Ми можемо відчути наближщення епізоду і знаємо, як впоратися з ними, - сказала вона. - В інтернеті я читаю образливі речі: "Що вона робить? Чому вона його не зупиняє?" Ніби я винна, що він робить або говорить щось, з чим вони не згодні. Це мій чоловік. У мене є своя думка і я кажу йому, коли думаю, що щось не так. Якщо у нього біполярний епізод, я зроблю все, щоб підтримати і заспокоїти ситуацію".

Пізніше Сам Вест в бесіді з Девідом Леттерманом говорив, що в цьому стані він стає "абсолютно параноїдальним". "Здається, що все це змова. Ти відчуваєш, що уряд вкладає в твою голову чіпи. Відчуваєш, що тебе записують. Ти майже нікому не довіряєш", - розповів він.

У новому інтерв'ю Forbes Уест також торкнувся теми чіпів і змов. "Коли вони кажуть, що збираються перемогти COVID-19 за допомогою вакцини, я дуже обережний. Це знак звіра. Вони хочуть засунути в нас чіпи, вони хочуть зробити все, щоб ми не змогли перетнути ворота раю, - розповів він. - Потрібно вичистити хімікати. У наших дезодорантах, в нашій зубній пасті є хімічні речовини, які впливають на нашу здатність служити Богу".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях