Лайм

Після вибуху в Бейруті медсестра втратила свідомість, а коли прийшла до тями, дізналася, що стала героєм

У місцевій клініці загинули понад 10 осіб, деякі отримали поранення

Після потужного вибуху в Бейруті медсестра місцевої лікарні Аль-Рум прокинулася у пологовому відділенні та винесла звідти трьох немовлят. Що правда, сама вона усвідомила це вже після того, як залишила клініку з дітьми на руках.

Цією історією поділився кореспондент Білал Явіч, який зізнався CNN, що за 16 років роботи фоторепортером ні разу не бачив того, що йому довелося побачити в районі Ашрафія, особливо в лікарні Аль-Рум.

Фото: Facebook / Bilal Marie Jawich

Після вибуху в порту дівчина, яка побажала зберегти ім'я в таємниці, втратила свідомість. Прийшовши до тями через якийсь час, вона вже несла на руках трьох немовлят. На знімку, який з'явився пізніше в пресі, медсестра намагається скористатися телефоном, щоб попросити про допомогу.

"Медсестра виглядала так, ніби вона мала якусть приховану силу, яка давала їй можливысть опанувати себе і врятувати цих дітей, - розповів Явіч. - Люди можуть витримати дуже жорстокі та похмурі обставини, і ця медсестра впоралася з цим завданням".

Вибух призвів до загибелі 12-ти пацієнтів, чотирьох медсестер та двох відвідувачів лікарні Аль-Рум. Ще два постраждалих залишаються в критичному стані. Що ж стосується самої будівлі клініки, воно відновленню не підлягає, так як ударна хвиля зруйнувала близько 80% конструкції.

  • Увечері 4 серпня в порту Бейрута (столиця Лівану) відбулися два потужні вибухи, викликані загорянням 2750 тонн аміачної селітри. Вибухова хвиля величезної сили забрала життя понад 100 осіб, кілька тисяч жителів міста отримали поранення, сотні тисяч залишилися без житла.
  • На другий день після інциденту в соцмережах з'являються нові фото та відео, які нагадують дуже реалістичні декорації для фільму-катастрофи. Що вже казати про записи з камер в будинках, церквах і магазинах міста. Дивіться також на theLime 5 відео зі столиці Лівану, на яких не видно вибуху - замість них його наслідки та дивом уцілілі люди.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях