Лайм

6 захоплюючих серіалів для тих, хто скучив за "Шерлоком"

Детективні шоу, які не залишать байдужими фанатів Холмса

Після виходу заключного епізоду 4 сезону "Шерлока" в 2017 році творець шоу Стівен Моффат сказав, що майбутнє його залежить від рішення двох зірок - Бенедикта Камбербетча і Мартіна Фрімена. "Я б трохи здивувався, якби ми ніколи не повернулися до нього знову", - сказав він Digital Spy. З тих пір новин про продовження "Шерлока" не було, але шанувальники не втрачають надії. Для тих, хто в очікуванні 5 сезону хотів би повернутися до крутих детективів і харизматичних лиходіїв, theLime зробив добірку цікавих серіалів.

"Дракула" (2020)

Шоураннер "Шерлока" Марк Геттіс і Стівен Моффат перетворили класичний роман Брема Стокера в міні-серіал, змішавши жанр жахів з детективом, чорною комедією і фантастикою. Привабливий і смертельно небезпечний граф Дракула хоче потрапити в Лондон, щоб розважитися і розширити свій раціон. Несподіваним супротивником для нього стає монахиня Агата Ван Хелсінг, яка давно розслідує вампірські злодіяння. Шалені пристрасті і суперництво героїв при цьому нічим не поступаються знаменитому заклятому дуету Шерлок-Моріарті.

"Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі" (2016-2017)

Тонкий гумор і дружба Холмса і Ватсона - ключові принади британського "Шерлока", тому фантастичний серіал про ексцентричного детектива Дірка Джентлі варто дивитися тим, хто скучив за дотепними сперечаннями харизматичних героїв. Джентлі вважає себе "холістичним детективом", а розслідувати таємничі справи йому допомагає вимушений напарник - коридорний Тодд Броцман. Минуле Дірка пов'язане з секретним проектом ЦРУ, за ним стежать агенти, серед яких - "холістична вбивця", яка вірить, що саме їй судилося вбити героя.

"Патрік Мелроуз" (2018)

Тим, хто найбільше в "Шерлоку" цінує гру Бенедикта Камбербетча, не варто випускати з уваги міні-серіал, який отримав дві нагороди Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA. У ньому актор грає британського аристократа, який намагається подолати наркотичну залежність і зрозуміти причину свого важкого психічного стану. У істериках і почутті гумору Холмса і Мелроуза багато спільного, хоча у Шерлока сімейних проблем на порядок менше.

"Джонатан Крік" (1997-2014)

Історії про Шерлока Холмса багатьох приваблюють його блискучою дедукцією, і якщо такий метод розслідування здається вам цікавим, варто познайомитися з Джонатаном Кріком - саркастичним консультантом ілюзіоніста, який здатний розкрити найзагадковіші злочини - вбивства в закритій кімнаті, появу двійників і неможливі з точки зору фізики крадіжки. Акцент в шоу зроблений на самих злочинах, а похмурі ситуації в ньому гармонійно переплітаються з тонким британським гумором.

"Леді-детектив міс Фрайн Фішер" (2012-2015)

Шерлок - неймовірно стильний детектив, але в цьому він не самотній. Любителька пригод і красивих чоловіків міс Фрайн Фішер з Мельбурна покаже, як розкривати заплутані справи в ритмі танго і фокстроту. Озброєна дотепністю і золотим револьвером світська левиця веде слідство в кінці 20-х років ХХ століття - епоху, коли рівність статей була неможливою. Їй, проте, чудово вдається виводити на чисту воду найпідступніших вбивць Австралії.

"Лютер" (2010-2019)

Шерлок Холмс часто порушував правила "нудної" поліції, і його жорстка детективна манера завоювала серця глядачів. Анітрохи не більш дисциплінованим виявився інспектор лондонської поліції Джон Лютер. Важкі і серійні злочини він розслідує одержимо, не гребуючи часом порушувати закон. Дедуктивні здібності Лютера також схожі на Холмса, не кажучи вже про сімейні проблеми і похмуру естетику Лондона, що отучує обох детективів.

  • Пройшов рік з моменту виходу фінальних серій культової саги "Гра престолів", і фани стали сумувати за цікавим сюжетам і придворними інтригами. Зібрали 6 шоу, які можуть сподобатися цінителям жанру.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм