Лайм

Під час онлайн-уроку школяр дістав іграшковий пістолет, але гра не вдалася - довелося зустрічати поліцію

Батьки хлопчика реакцію вчителів вважають неадекватною

12-річного школяра з Колорадо-Спрінгс відсторонили від занять після того, як під час онлайн-уроку малювання він дістав іграшковий пістолет. Більш того, семикласникові Ісаї Елліотту довелося говорити з поліцією, яку про всяк випадок викликали вчителі, пише Insider.

Фото: Fox News

За словами батька Елліотта, хлопчик грав з пістолетом, не усвідомлюючи, що його бачить учитель і учні. Сама іграшка зелено-чорного кольору з яскраво-оранжевим наконечником по відеозв'язку здалася вчителю чорною, і він поспішив повідомити про це директору школи.

Згідно зі звіту поліції, вчитель злякався, коли дитина направила пістолет на екран і натиснула на курок. У школі запідозрили, що зброя може бути іграшковою, але все ж вирішили прояснити ситуацію. Потім Еліота "для профілактики" на тиждень усунули від занять.

Коли поліція відвідала будинок Елліоттів, дитина дуже злякалася. Помічник шерифа, тим часом, сказав семикласникові, що такі ігри потенційно можуть привести до кримінальних звинувачень. Батьки хлопчика, дізнавшись про інцидент, не на жарт розлютилися.

"Це дійсно страшно для мене - батька молодого афроамериканця, особливо з урахуванням того, що зараз відбувається в нашій країні", - сказав батько родини Кертіс Елліот. Мати хлопчика стверджує, що директор подзвонив їм тільки після того, як поскаржився на їх сина в поліцію. Вона вважає, що телефонний дзвінок міг би прояснити непорозуміння. "Якби її головною турботою була його безпека, двохвилинний телефонний дзвінок мені або моєму чоловікові міг би легко вирішити всю цю ситуацію. Я б сказала їм, що це іграшка", - заявила жінка.

Також батьків обурило, що онлайн-уроки в Zoom записують. У школі це неприємне відкриття назвали помилкою. "Тоді ми ще тільки знайомилися з Zoom, зараз ми заняття не записуємо", - запевнили вони.

Директор уже скасувала відсторонення Ісаї, але тепер Елліотти шукають для хлопчика іншу школу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм