Лайм

30 років тому в Києві обрали першу "Міс Україна": яким був конкурс 1991 року і що ми пам'ятаємо про його переможницю

Першою українською красунею стала киянка Ольга Овчаренко

У Києві стартував прийом заявок на участь у конкурсі краси "Міс Україна" - в цьому році виберуть вже 30-у володарку престижного титулу. З цієї нагоди ми вирішили згадати історію Ольги Овчаренко, що отримала звання першої української красуні.

Перший конкурс "Міс Україна" відбувся в 1991 році, його проводили в столичному Палаці "Україна". Шоу проходило в кращих модних традиціях 90-х: люті чубчика, буклі, тіні під брову, кольорові лосини та купальники з високими вирізами на стегнах. Глядачів розважали народними піснями хору імені Верьовки, танцями ансамблю імені Вірського та жартами "Одеських джентльменів".

Перший конкурс "Міс Україна" Фото: Скан журналу "Україна" за 1991 рік

Серед 24 красунь журі конкурсу виділило 17-річну киянку Ольгу Овчаренко, саме їй і вручили срібну корону переможниці. Володарка титулу "Міс Україна-1991" також отримала кольоровий телевізор "Електрон", червону шубу, річний контракт з модельним агентством і тур до Канади.

Ольга Овчаренко Фото: missukraine.ua

Цікаво, що в школі Оля особливо не виділялася серед ровесниць, вона була скромною і дуже замкнутою. Про свою участь в конкурсі краси дівчина в класі не розповідала, тому новина про її перемогу стала для багатьох сюрпризом.

"Особливою красунею вона тоді не була - швидше звичайна сіра мишка. Ми навіть не знали, що вона бере участь в конкурсі краси, настільки вона була замкнута, - розповідала "КП" в "Україні" вчителька Овачаренко. - Вперше у всій красі ми Олю побачили в день випускного вечора. Вона ніколи не використовувала в школі косметику, як нинішні дівчинки. А на випускний бал прийшла у відкритій вечірній сукні в підлогу з голими плечима. І тільки тоді ми дізналися, що вона брала участь в міському конкурсі краси".

Ольга Овчаренко на обкладинці журналу Фото: Скан журналу "Україна" за 1991 рік

Після перемоги в конкурсі Ольга емігрувала в США. Якийсь час працювала моделлю в Лос-Анджелесі, а потім зайнялася бізнесом. Нині 47-річна Овчаренко володіє компанією, яка займається архітектурою та дизайном. "Міс Україна-1991" заміжня і виховує двох дочок - Інну та Марію.

  • У 2019 році заповітний титул найкрасивішої дівчини нашої країни і корону отримала харків'янка Маргарита Паша. Що відомо про "Міс Україну-2019" - читайте тут.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм