Лайм

Від священика-переможця до Каті Чилі: найдивніші учасники "Голосу країни"

Хтось запам'ятався епатажним образом, а хтось - принциповою громадянською позицією

В Україні триває популярне вокальне шоу "Голос країни", яке свого часу допомогло зробити кар'єру і влаштувати особисте життя незрячому співаку Івану Ганзері, Тоні Матвієнко та Арсену Мірзояну, а також багатьом іншим. theLime вирішив згадати учасників проекту, які запам'яталися незвичними образами, манерою виконання і навіть громадянською позицією.

Олександр Клименко

У сьомому сезоні вокального шоу брав участь священик УПЦ Московського патріархату Олександр Клименко, який з першого виступу зворушив до сліз суддів і глядачів і в підсумку переміг.

Олександр Клименко Фото: Facebook / Олександр Клименко

До своєї появи на телебаченні він співав у церковному хорі, займався вокалом і брав участь в різних концертах. На сліпих прослуховуваннях він виконав пісню Миколи Мозгового "Материнська любов" і своїм голосом зумів розвернути трьох суддів, які, звичайно, були шоковані, побачивши священика в рясі. Олександр Клименко обрав команду Тіни Кароль, з якою дійшов до фіналу і в підсумку переміг у шоу. Він завоював звання "голосу країни" і отримав квартиру в Києві. Запис пісні, контракт, сольний тур, а також тримісячну ротацію на радіо "Хіт ФМ" та зйомку кліпу Олександр віддав своїй суперниці - Інгрет Костенко з команди Потапа.

Борис Апрель (Зіанджа)

У 2018 році на проекті "Голос країни" з'явився епатажний український співак Борис Апрель (справжнє ім'я - Борис Круглов), який раніше брав участь у шоу "Фабрика зірок-2" і "Фабрика зірок. Суперфінал". Правда, на той момент він заявив про себе як трансгендерна співачка Зіанджа (до цього вона називала себе Ейпріл, а в 2020 році стала Зі Фемелу).

Борис Апрель, Зіанджа та Зі ФемеліФото: Facebook

На сліпих прослуховуваннях вона виконала пісню Smashed into you співачки Бейонсе. Її вокал вразив журі, і всі чотири тренерських крісла розвернулися. Тоді вони не могли припустити, хто перед ними і згодом були шоковані побаченим. Зіанджа обрала в якості наставника відомого продюсера Потапа. На проекті вона дійшла до чвертьфіналу. Виконавши пісню Mama mia культової шведської музичної групи ABBA в супроводі хору з 12 вокалістів, співачка-трансгендер покинула шоу.

Христина Соловій

У 2013 році спробувати свої сили в "Голосі країни" вирішила Христина Соловій. Тоді вона виконала рідкісну лемківську пісню "Горе долом ходжу", чим одразу ж вразила суддів проекту.

Христина Соловій Фото: instagram.com/soloviyka

Під час сліпих прослуховувань до неї повернулися співаки Олександр Пономарьов та Святослав Вакарчук. Після виступу всі зіркові тренери подякували їй за таке чуттєве виконання, а Святослав Вакарчук був настільки вражений, що просто відмовився що-небудь у неї питати, сказавши, що йому потрібно насолодитися почутим. Пономарьов, навпаки, просив дівчину виконати щось в жанрі поп-музики, на що вона відповіла, що її майбутній тренер проти, показавши всім, що вона вибирає Святослава Вакарчука.

Таким чином 20-річна дівчина заявила, що ніколи не буде співати російську поп-музику і відмовиться від участі в проекті, якщо її оберуть Тіна Кароль чи Олександр Пономарьов.

У проекті Соловій співала переважно лемківські композиції і дійшла до півфіналу, а після "Голосу країни" продовжила співпрацю з Вакарчуком.

Ніні Цнобіладзе

У 2017 році журі "Голосу країни" підкорила талановита співачка з Грузії Ніні Цнобіладзе. Ще на етапі сліпих прослуховувань судді зазначили її вокальні дані, назвавши її другою Емі Уайнхаус.

Ніні Цнобіладзе Фото: Facebook

Тоді вона виконала пісню "All I could do was cry", розвернув до себе Потапа. Як відомо, дівчина родом з музичної та артистичної сім'ї: мама - музикант, батько - колишній танцюрист знаменитого грузинського ансамблю "Сухішвілі", а прабабуся - співачка Тамара Церетелі.

До слова, Ніні не дійшла до фіналу і вибула з проекту після першого прямого ефіру.


Катя Чілі (Katya Chilly)

У сьомому сезоні шоу засвітилася і популярна в 1990-х і 2000-х роках співачка Катя Чилі (Katya Chilly). Вона зважилася на творчий експеримент після довгої перерви в кар'єрі.

Фото: Facebook / katyachilly

На сліпих прослуховуваннях вона виконала пісню "Світлиця" і розгорнула до себе всіх чотирьох членів журі. Більш того, Джамала запропонувала повторити пісню і поімпровізувати під нею разом з Катею. До джему також підключився і Сергій Бабкін.

В результаті Катя Чилі обрала в якості наставника Тіну Кароль, з якої пройшла майже всі етапи конкурсу. Вона дійшла до півфіналу "Голосу країни", але в результаті голосування не потрапила до фіналу. Фіналістом сезону став священик Олександр Клименко, який з великою перевагою обійшов співачку - він набрав 93% голосів, а за Катю голоси віддали всього 7% телеглядачів.

  • Тим часом в Україні триває 11-й сезон "Голосу країни". Минулої неділі шоу покинула Надія Мейхер.
  • Читайте також на theLime, як Надя Дорофєєва згадала про трагедію в родині та розплакалася в ефірі "Голосу країни".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

"Ось зранку був у психотерапевта. Це взагалі мені допомагає не забити болт на життя". Інтерв’ю з MÉLOVIN

MELOVIN розповів про новий досвід у кріслі журі, концерти в Україні та за кордоном, а також про те, як він допомагає українській армії.

"Шольц, Трюдо, Гарріс, Макрон знімали на телефони наш уривок з вистави". Інтерв’ю з Євгеном Нищуком

Євген Нищук як керівник театру Франка переймається якісними перетвореннями у театрі. Євген розповів про міжнародний прорив театру, найпопулярніші вистави та подальші плани творчого колективу.

"І в цей момент з бліндажа виходить лікар, каже: "Хлопці, уйо***те звідси, щоб потім я вас по шматках не складав". Інтерв’ю з Анатолієм Гнатюком

Анатолій Гнатюк у складі концертно-фронтової бригади виступає перед військовими. Народний артист України розповів цікаві історії з передової, поділився спогадами про Богдана Ступку та згадав про брата Миколу.