Лайм

Дівчина спить тижнями, але це не казка про сплячу красуню - такий діагноз зустрічається у людини на мільйон

В інші дні вона живе звичайним життям

17-річна Сіті Раїса Міранда з Індонезії може провалюватися в сон на кілька днів, а часом й зовсім на тижні. Це як в казці про сплячу красуню, тільки поцілунок принца не зможе її розбудити, оскільки причиною такої сонливості є рідкісне захворювання.

Перші симптоми у юної дівчини з'явилися у 2017 році, коли вона спала 13 днів поспіль в своєму домі в Банджармасині. Стурбовані батьки відвезли дочку в лікарню, де медики діагностували у неї синдром Клейне-Левіна, яким страждає один з мільйона людей, пише The Mirror.

Фото: ViralPress

Незважаючи на рідкісне захворювання, Сіті Раїса живе звичайним життям, але як тільки настає напад глибокої сонливості батьки відвозять її до лікарні.

"Ми не знаємо, як переконатися, що з нею все в порядку, коли вона засинає, тому ми відводимо її до лікаря, - каже батько дівчинки. - Щоразу, коли вона спить довше тижня, у неї виникають судоми, тому їй дійсно потрібна допомога медиків у цей час".

Батьки додали, що сучасна медицина ще на знайшла способи боротьби з цією дивною недугою, тому вони просто чекають, коли їх дочка вийде з цього стану, щоб забрати її додому.

Фото: ViralPress

  • Раніше ми розповідали історію про те, як мешканка Малі дуже зраділа своєї вагітності, поки не дізналася, що чекає сімох малюків. Однак похід на УЗД був ще не більшим подивом, у порівнянні з днем пологів.
  • Читайте також на theLime, як 25-річна мешканка Китаю Пінпін разом з чоловіком протягом року намагалася завести дитину, але безуспішно. Одного разу дівчина потрапила до лікарні, де дізналася про себе несподівану правду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм