Лайм

Ворон запам'ятав 30 команд і навіть навчився цілувати господаря - мережа в захваті від розумного птаха

Такого ви ще не бачили

Найчастіше саме собаки та кішки стають головними героями забавних відео, тоді як ворони отримують набагато менше визнання з боку інтернет-користувачів. Подивившись наступний ролик, ви здивуєтеся, наскільки тямущими є ці птахи.

У мережу виклали відео, в якому хлопець продемонстрував усі здібності свого улюбленця. "Моєму ворону 1 рік і 7 місяців. Він знає близько 30 команд, і в цьому відео я покажу, на що він здатний", - написав автор ролика.

Фото: Youtube

Ролик триває менше однієї хвилини, але навіть цього часу ворону виявилося достатньо. Птах на прізвисько Гоша встиг виконати кілька абсолютно різних команд свого господаря: застрибнути на пеньок, дати лапу, принести в дзьобі сніг, дістати з дерева рукавицю, що застрягла, сказати "А" і навіть поцілувати свого власника. Усі дії ворон виконував по черзі. Схоже, що між птахом та господарем панує повне порозуміння.

Користувачі в мережі прокоментували побачене. Вони впевнені, що ворон – дуже розумний птах, переваги якого люди ще не встигли оцінити в повній мірі. "Ворони - недооцінені розумні птахи, які дуже добре знають людську природу", "Це неймовірно!" , "Чудеса.. Цей птах демонструє розум і терпіння, яким його навчив господар", "Це найрозумніший птах, який я коли-небудь бачив", "Молодець! Красень і розумник. Бережіть його", "Супер! Просто неймовірно" , "Круто, як ти це зробив?", "Ось вам наочний приклад того, якими розумними істотами є тварини", - написали люди.

Фото: Youtube

Ворон вважається одним з найрозумніших птахів. Щоб підтвердити цей факт, вчені провели науковий експеримент: вони давали птахові пити воду з глибокого глека, яку він не міг дістати дзьобом. Після цього ворон знайшов вирішення проблеми: він почав кидати в ємність різні предмети, щоб рівень води піднявся. За словами керівника експерименту Алекса Тейлора, ворони здатні розрізняти об'єкти, які тримаються на плаву і які тонуть. Також відомо, що ці птахи вміють планувати складні багатоступінчасті дії, запам'ятовувати їхню послідовність і здатні мислити абстрактно.

  • Раніше домашній кролик показав чудеса акробатики. Власниця талановитого улюбленця ввімкнула камеру за кілька секунд до епічного стрибка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підпишіться на канал theLime і дізнайтеся більше про них.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм