Лайм

10 років тому померла Вітні Г'юстон - її трагічна смерть досі викликає питання

Співачки не стало у віці 48 років

11 лютого 2012 року у готельному номері готелю Beverly Hilton знамениту американську акторку та співачку Вітні Г'юстон знайшли мертвою. У серпні цього року їй могло б виповнитись 59 років.

Дізнавшись про трагічну загибель знаменитості, громадськість була шокована, адже обставини, за яких не стало виконавиці, досі викликають сумніви. Г'юстон у несвідомому стані знайшла її тітка Мері Джонс. Її намагалися повернути до життя за допомогою серцево-легеневої реанімації, але це не дало жодних результатів – смерть зареєстрували о 15:55 за часом Тихоокеанського узбережжя США.

Фото: Getty Images

23 березня 2012 року було оприлюднено результати поліцейського розслідування, в яких вказувалися причини загибелі: утоплення, атеросклеротична хвороба серця та вживання кокаїну. Смерть представлена як "нещасний випадок", і слідство "немає підозр на травми чи насильство". "Ми засмучені, дізнавшись про результати токсикологічної експертизи, хоча ми раді, що тепер у нас є відповідь", - сказала сім'я зірки в заяві для Associated Press.

Однак у звіті коронера є дивна деталь, яка вказує на те, що деякі речі Вітні Г'юстон зникли перед її смертю. "Посвідчення водія було витягнуте з гаманця, який знаходився в сумці. Також більшість упаковок рецептурних ліків померлої були вилучені з коричневої сумки, яка знаходилася на столі у готелі, і виставлені на його поверхню", - йшлося там.

У доповіді є ще одна підозріла згадка про смерть Г'юстон. Там заявляється, що у співачки були на обличчі рани та синці, коли її знайшли мертвою. Зокрема, були "дві синці на лівій стороні її чола, забиття на лівій стороні перенісся".

Фото: Getty Images

Судовий патологоанатом Кирило Вехт розповів, що вода у ванній була занадто гарячою, тому він упевнений, що Вітні не сиділа там, проте якимось чином упала і випадково захлинулась. "Я думаю, що вона впала в цю дуже гарячу воду, що пояснює наявність невеликого синця на лобі, і деяких інших відмітин на обличчі, включаючи рани на губах і той факт, що вона лежала обличчям вниз", - пояснив експерт.

Мері Джонс знайшла акторку мертвою близько 15:30. За її словами, вона ненадовго вийшла з кімнати, щоб обрати сукню для Вітні. Після повернення в готельний номер на неї чекала страшна картина - співачка лежала непритомною обличчям вниз. "Хтось був у кімнаті з нею, дав їй ці наркотики, побачив, що вона потонула у ванній, вимкнув крани та вийшов із кімнати", - сказала Мері. Але вона так і не змогла зрозуміти, хто міг це зробити.

Фото: Getty Images

Колишній чоловік Вітні Г'юстон Боббі Браун вважає, що його екс-обраниця не могла померти від наркотиків. "Я не думаю, що Вітні померла від наркотиків. Вона справді багато працювала над собою, щоб залишатися тверезою", - сказав він виданню Rolling Stone. Виконавець назвав іншу можливу причину смерті співачки: "Розбите серце".

Вітні Г'юстон та Боббі Браун Фото: Getty Images

Згідно з Книгою рекордів Гіннесса, в 2009 році Г'юстон стала артисткою з найбільшою кількістю нагород. За твердженнями її рекорд-лейблу, загальний обсяг проданих записів становив 170 млн. копій. А за версією Американської асоціації звукозаписних компаній, Г'юстон є четвертою співачкою у списку комерційно найуспішніших виконавців у США, сертифікований тираж записів якої складає 55 млн одиниць у цій країні. Журнал Rolling Stone включив Г'юстон до списку 100 найвеличніших виконавців під загальним 34-м номером.

Голограма Вітні Г'юстон Фото: Getty Images

  • Раніше колишній чоловік Вітні Г'юстон розповів про наркотики, які вбили його сина. Боббі Браун виступив із заявою про фентаніл, який убив його сина через 5 років після передозування доньки.
  • У 2020 році у світі пройшли концерти з голограмою Вітні Г'юстон. Діджитал-версія виконавиці виступила на сцені з гуртом та підтанцьовкою, виконуючи найкращі хіти на кшталт пісень I Will Always Love You, Higher Love, I Want To Dance With Somebody та інших.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм