Лайм

Фінал відбору на Євробачення-2020 обростає скандалами. А так добре все починалося

Хто і чому точить списи до фіналу Нацвідбору на пісенний конкурс

Після торішнього скандалу у фіналі Нацвідбору на Євробачення співачка Maruv зареклася повертатися до спроб потрапити на пісенний конкурс. У свою чергу, організатори відбіркового навели порядок в умовах, пропонованих його учасникам, і заздалегідь оголосили всі вимоги до артистів. Здавалося, країну чекає найспокійніший відбір на пісенний конкурс за останні кілька років. Але ж в Україні і весілля - не весілля, якщо на ньому не було бійки. Що вже говорити про подію, за якою стежать мільйони.

І якщо перший півфінал дійсно пройшов напрочуд тихо, то другий 15 лютого нарешті виправдав всі очікування глядачів і преси. До рівня минулорічних перлів Андрія Данилка, звичайно, не дотягли, але до майбутнього фіналу дехто вже активно точить списи, призначені цього разу для двох - Тіни Кароль та фіналіста Володимира Ткаченка Девіда Аксельрода. Співачку звинувачують у підсуджуванні своїм підопічним, а співака - у масштабній афері. Далі докладніше і по черзі.

Що не так з оцінками Тіни Кароль

Співачка Тіна Кароль, яка цього року вперше судить учасників Нацвідбору, допустила велику помилку, за що одразу ж поплатилася в ефірі. Але продовження явно слід чекати. Артистку звинуватили у підсуджуванні своїм підопічним з проекту "Голос країни". Якщо коротко, їх у другому півфіналі було троє (Еліна Іващенко, KHAYAT і Девід Аксельрод), двоє з них зараз фіналісти - КHAYAT і Девід Аксельрод. І якщо перший нарікань не викликає, то щодо другого можна посперечатися.

На одному з відбіркових Данилко згадав - в калюжу потрібно вміти сідати красиво. У випадку з оцінками Тіни Кароль вийшло навіть епічно. Адже ще на початку ефіру ведучий Сергій Притула поцікавився, як співачка має намір судити своїх колишніх підопічних. На це Кароль відповіла, що ніякої упередженості в її оцінках глядач не побачить, але по факту вийшло з точністю до навпаки.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure та TVORCHI, які отримали від Данилка і Віталія Дроздова максимальні оцінки (7 і 8 балів), заробили від поп-діви "двояки" (2 та 5 бали). У випадку з її підопічними вийшло інакше. Наприклад, пісню Еліни Іващенко Данилко і Дроздов оцінили у 3 і 4 бали, Тіна Кароль - у 7 балів. 6 та 8, відповідно, отримали Девід Аксельрод і KHAYAT.

"Ні, це не підсуджуванні своїм. Я відповідаю за те, наскільки стабільно, наскільки вокально, наскільки звучало. І що зробити, якщо ті люди, які були колись в моїх руках, сьогодні виступили краще за інших? Стабільніше інших. Я не кажу, що пісні кращі. Кажу про те, як вони сьогодні виступили", Тіна Кароль

Сама співачка з визначенням "підсуджування" не погодилась. Каже, оцінювала виступ в цілому. При цьому, якщо повернутися до коментарів кожного з номерів, зауважень до виступу Еліни Іващенко у співачки знайшлося значно більше, ніж до номера гурту TVORCHI.

Як не дивно, не побачив в оцінках підсуджування і Девід Аксельрод, для якого, до речі, це вже не перший фінал відбіркового (дивіться Нацвідбір-2006). Що правда, вже за лаштунками коментар артиста з цього приводу прозвучав непереконливо від слова "зовсім".

"Послухайте, ну Тіна ж не навчила мене співати. Вона - професійна співачка і артист, вона дуже скрупульозно ставиться до роботи. Ну і не треба забувати, що вона також жінка. Мама. Вона, мабуть, була готова почути це, вона розуміє, про що я говорю. Ну хіба це корупція і кумівство? - розвів руками Ткаченко. - Я не дзвонив і не просив у неї нічого. Можете перевірити мої вихідні дзвінки".

Задати подібні питання самій Тіні Кароль зумів лише Сергій Притула, так як в прямому ефірі співачці діватися було нікуди. Пошукавши артистку за лаштунками, ми дізналися, що вона вже на півдорозі додому. Спілкування з пресою в плани співачки не входило.

Що не так з новим ім'ям Девіда Аксельрода

Вперше під ім'ям Девід Аксельрод співак Володимир Ткаченко, чоловік продюсера Олени Мозгової, з'явився на шоу "Голос країни" в березні минулого року. Тоді ж у відповідь на всі розпитування вокаліст оголосив, що взяв прізвище діда, який свого часу фактично замінив йому батька але пізніше пропав безвісти. Таким чином він шанує його пам'ять. Ім'я нібито було обрано без прив'язки до будь-чого, і вже точно не має ніякого зв'язку з американським продюсером і композитором Девідом Аксельродом.

Пізніше стало відомо, що нове ім'я співака - не просто сценічне. Ткаченко став Аксельродом навіть за паспортом та іншими документами. За добу до другого півфіналу колишня піар-директор співака Анжеліка Буркіна вирішила пролити світло на історію з "повагою до діда", назвавши артиста брехуном і аферистом.

Деякі джерела називають Анжеліку Буркіну колишнім продюсером Ткаченка, але по факту вона їм не була. У публікаціях восьмирічної давності жінка згадується як піар-директор. Наприклад, у 2012 році преса бурхливо обговорювала судовий позов Буркіної проти співака та Олени Мозгової. Через суд колишня колега артиста намагалася відстояти авторські права на кліп "Тебя выбираю".

Так чи інакше, співпраця Ткаченко і Буркіної є фактом. І за роки спільної роботи, як стверджує вона на особистій сторінці в Facebook, в розкрутку артиста було вкладено понад $10 тис., які свого часу були взяті в борг. Ці гроші Ткаченко нібито мав повернути відразу після участі у шоу "Х-фактор".

Участь в популярному проекті принесла співакові впізнаваність і співпрацю з Оленою Мозговою. Незабаром після цього, як стверджує Буркіна, їх відносини з ним вкрай погіршилися - почалися судові розгляди через авторські права, а ще пізніше артист раптом вирішив змінити ім'я і навіть номери телефонів, при цьому борги залишилися несплаченими.

Звісно, за лаштунками Нацвідбору почали шепотітися. Після завершення півфіналу, поцікавитися думкою з цього приводу ми вирішили у самого Девіда Аксельрода. "Я не хочу це коментувати, це чергова людина, яка хоче хайпонути", - відрізав Ткаченко.

На питання, чи не вважає співак, що позиція "не хочу коментувати" лише погіршить ситуацію, Аксельрод відповів наступне: "Багато чого пишуть, і це дуже смішно, якщо все це сприймати всерйоз. Це місце з великим скупченням людей, з багатьма поглядами на ті чи інші речі. Ляпнути можна все, що завгодно, а чи правда це? Хто це знає? Ніхто. Тому я не збираюся це коментувати, просто не хочу витрачати на це свою енергію".

В одному артист точно правий - правду, яка ховається за історією зміни його імені, тепер дійсно не знає ніхто. Втім, ми ні в якому разі не стверджуємо, що правдивими від і до є звинувачення Анжеліки Буркіної. Незабаром опублікувати змістовний коментар з цього приводу обіцяє і нинішній продюсер співака Олена Мозгова. За словами дружини Аксельрода, зараз з цього приводу вони консультуються з юристом.

Фінал Національного відбору на Євробачення-2020 відбудеться вже в наступної суботи, 22 лютого. Пряму трансляцію традиційно проведуть канали СТБ та UA: Перший. До теми оцінок Тіни Кароль однозначно повернуться Сергій Притула і преса, від якої співачці вже не втекти - такий формат заключного етапу. Чи зачепить ведучий історію Ткаченка / Аксельрода, яку, судячи з настрою співака, явно спробують зам'яти, покаже час.

А так добре все починалося...

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси