Лайм

У Китаї відкрили найбільший у світі аеропорт: лише на його даху помістяться 25 футбольних полів

Дасін став найдорожчим проектом в історії китайської цивільної авіації

У 46 км від Пекіна (Китай) відкрився найбільший в світі аеропорт Дасін, який зможе приймати до 620 тис. рейсів на рік і обслуговувати до 72 млн осіб.

Як пише China Daily, Дасін став найдорожчим проектом в історії китайської цивільної авіації, який обійшовся e суму близько $13 млрд. Аеропорт вже почав роботу, хоча спочатку передбачалося, що відкриють його 30 вересня.

Будівництво аеропорту почалося у 2014 році. Дасін може похвалитися чотирма злітно-посадковими смугами, на яких за рік зможе приймати до 620 тис. рейсів. Проект аеропорту передбачає до 2025 року пропускну здатність до 72 млн осіб. Також до цього терміну через нього щорічно мають намір доставляти близько 2 млн тонн вантажів.

Одна з особливостей аеропорту Дасін - відсутність структурних швів, незважаючи на масштаби будівлі. Дах аеропорту поки є наймасштабнішім у світі сталевим перекриттям, рівним за площею до 25 футбольних полів. Розробкою його дизайну займалася архітектор і дизайнер Заха Хадід.

  • На одному з високоповерхових будинків Стамбула з'явилася незвичайна інсталяція - 440 пар чорних жіночих туфель. Їх на фасаді будівлі розмістили в пам'ять про страшну статистику - кількість жінок, вбитих чоловіками у 2018 році.
  • В мережі любителі подорожувати активно обговорюють фотографії блогера, який відшукав у скандинавському регіоні, можливо, найкрасивіший і бездоганний громадський туалет.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.