Лайм

Де відпочити в Україні взимку: головні пам'ятки, курорти і ціни

Куди поїхати на зимові свята

Зовсім не обов'язково виїжджати за кордон, щоб цікаво і яскраво відзначити зимові свята. В Україні є чимало класних місць, куди можна відправитися як поодинці, так і з коханою людиною, друзями або всією сім'єю. Про кращі варіанти такої поїздки ми розповімо в цьому матеріалі.

Буковель

Це популярний гірськолижний курорт, де можна відпочити не тільки весело, але і з користю. Свіже гірське повітря, катання на лижах, сноуборді або санках, затишні будиночки і приголомшливі пейзажі - все це чекає вас в цьому місці.

Правда, потрібно враховувати, що такий відпочинок обійдеться не дешево. Готелі в грудні тут коштують від 700 гривень за ніч, їжа в кафе теж не сама бюджетна, всі ціни відрізняються від київських в два, а то і в три рази.

Ну і не можна забувати про те, що дістатися до Буковеля непросто: потрібно спочатку доїхати поїздом до найближчого великого населеного пункту, а вже від нього доведеться добиратися автобусами, маршрутками чи на таксі.

Львів

Зимові свята в цих краях відзначають дуже красиво. До Різдва всюди з'являються блискучі гірлянди, на кожному кроці можна зустріти візочки з ароматним глінтвейном і різними смаколиками.

Якщо ви хочете погуляти по красивих зимових вуличках і насолодитися недорогими кафе - їдьте до Львова. Житло тут коштує від 300 гривень за ніч. Їжа в кафе та у вуличних торговців цілком доступна (ціни зазвичай значно нижчі за київські), також скрізь є супермаркети та інші магазини, де можна купити продукти за зазвичай не завищеною ціною.

Що подивитися у Львові: площа Ринок, Львівський оперний театр, Собор Святого Юра, Личаківське кладовище, Палац Потоцьких, Домініканський собор, Високий замок. І, звичайно ж, затишні маленькі вулички, які є візитною карткою цього міста.

Одеса

Море може бути красивим не лише в теплу пору року. Взимку засніжені пляжі виглядають по-справжньому казково, особливо якщо гуляти по них зі стаканчиком теплого чаю або какао. Також тут можна зробити величезну кількість дуже красивих фото.

Житло тут обійдеться в суму від 200 гривень за ніч. Ціни в кафе і магазинах вас приємно здивують, адже вони значно нижче, ніж в центральній Україні. До того ж, крім моря в Одесі чимало цікавих місць, які вам точно захочеться відвідати.

Що подивитися в Одесі: Потьомкінські сходи, Дерибасівська вулиця, ринок Привоз, Приморський бульвар, Ланжерон, Аркадія, Одеський міський сад, Воронцовський палац, Спасо-Преображенський кафедральний собор, Будинок з однією стіною.

  • Осінній сезон в самому розпалі, тому багато модниць все частіше задаються питанням: "Що ж надіти, щоб виглядати стильно, модно і трендово?". Ми вирішили допомогти розібратися в цій темі і подивитися, які образи обирає Олена Зеленська.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.