Лайм

Кому дрібничка, а кому за щастя: які подарунки дарують на Новий рік і Різдво в країнах світу

Що прийнято дарувати в різних куточках планети

У наших широтах Новий рік асоціюється з салатами, ялинкою, бажаними і цінними подарунками, солодощами. Але що якщо ми скажемо вам, що в інших куточках світу в цей час прийнято прикрашати кладовища, дарувати краватки і їсти рисову кашу?

Новорічні традиції різних країн світу: що прийнято дарувати?

Європа

У Європі не прийнято дарувати дорогі подарунки на Новий рік і Різдво. В цей час люди ходять на святкові ярмарки, їдять сосиски і випічку, п'ють глінтвейн і катаються на каруселях. В якості подарунків вибирають зазвичай щось практичне і затишне - шкарпетки, светри, шапки, симпатичні чашки для какао. Також європейці часто дарують на зимові свята книги.

Англія

В Англії прийнято робити кілька подарунків. Але всі вони повинні бути не дуже вичурними. Наприклад, можна подарувати набір цукерок, кухоль і теплі рукавички. Або піжаму і набір чаю різних сортів.

США

Більш дорогі подарунки на Різдво і Новий рік прийнято дарувати в США. Там місцеві жителі кладуть під ялинку парфуми, ігрові приставки, мобільні телефони. Також нерідко американці дарують один одному різні сертифікати та подарункові карти.

Італія

В Італії, як і у всій решті Європи, дорогі подарунки не надто популярні. Але є і свої нюанси. Наприклад, в цій країні вважається дуже хорошим тоном подарувати чоловікові красиву якісну краватку. Також нерідко італійці кладуть в подарунки хороше вино, ошатну нижню білизну, різні вироби з шовку.

Фінляндія

У Фінляндії існує цікава традиція - під час зимових свят вранці місцеві жителі їдять рисову кашу з фруктовим соком. Також в цей період багато хто йде на кладовища, щоб вшанувати пам'ять своїх родичів і прикрасити могили свічками в підвісних ліхтарях. А ось з подарунками фіни особливо не заморочуються - дарують один одному все підряд, від звичайного печива до спортивних костюмів.

Китай

Китайці дарують на Новий рік яблука, загорнуті в кольоровий папір, на знак миру і благополуччя. Також місцеві жителі дуже люблять парні подарунки і різні смаколики - вино, цукерки, тістечка і так далі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.