Лайм

7 покинутих локацій в Україні, які вражають не менше Чорнобиля

Куди поїхати в Україні, щоб полоскотати нерви

У нашій країні чимало красивих місць. Але є й інші - порожні, старі, з дивною енергетикою і таємничими історіями. У цьому матеріалі ми розповімо вам про найцікавіші "заброшки" України.

Кладовище з вампіром

В Івано-Франківську знаходиться цвинтар, на якому, за словами городян, був похований справжній вампір. У 1974 році в місті сталася серія дивний смертей. Людей знаходили бездиханними з маленькими ранками на шиї.

Радянська влада спростовувала будь-які припущення про вампірів, адже, за їхніми словами, це повна дурість і подібних істот просто не буває. Але, тим не менш, "вампіра" розстріляли, а його могилу для чогось нібито випалили військовими кулеметом. А загадкові смерті після цього припинилися.

Дім з привидами

У Тернополі в приватному секторі мікрорайону "Дружба" стоїть таємничий будинок. Він був побудований на місці кладовища. За легендою, відразу після закінчення будівництва в будівлі оселилася нечисть. Зі стін будинку почали доноситися стогони, виття і плач, а дивне світло з'являвся ще до того, як тут провели електрику.

Власник будинку нібито спочатку оселився тут зі своєю родиною, але потім примари його все-таки злякали. Будинок довго стояв порожнім, а зараз там живе жінка, якій, судячи з усього, вдалося знайти спільну мову з місцевими духами.

Фото: ternopil.te.ua

Вінницька психіатрична лікарня

Ця лікарня з'явилася в кінці 19 століття. Методи, якими тут намагалися лікувати пацієнтів, були жахливими: кровопускання, опіки, п'явки, проносні засоби, оцет, голодування, водолікування, гамівні сорочки, ремені, кайдани.

Не всі витримували життя в таких умовах, тому рівень смертності в цій лікарні був надзвичайно високим. Також кажуть, що сюди потрапляли і здорові люди, які були неугодні режиму. Над ними нібито проводили моторошні експерименти.

Фото: vlasne.ua

Зелений театр

Це культове київське місце зараз популярне серед молоді. Тут влаштовують концерти та вечірки, але не всі при цьому знають, що ця локація є дуже темною і небезпечною. Зелений театр - велика будова з підземними ходами і тунелями.

З ним постійно щось трапляється, то в нього потрапляє блискавка, то тут розгорається пожежа з невідомої причини. Коли театр будували зовсім поруч з ним знаходився цвинтар самогубців і померлих немовлят. Таке місце не могло не залишити свій відбиток.

Також кажуть, що в "Зеленці" знаходився жіночий монастир, який відлучили від церкви через страшні речі, які там відбувалися. Це місце завжди вважалося містичним, тому притягувало багатьох любителів таємниць, наприклад, письменника Михайла Булгакова.

Фото: ad-cd.net

Долина привидів

Гірський масив Демерджі біля Алушти має погану славу. Крім вапняку тут є вкраплення твердих порід, через це тут утворилися природні скульптури, схожі на тварин, людей і навіть чудовиськ. Тут люди стають жертвами галюцинацій.

Нібито всьому виною якісь місцеві рослини, що викликають тимчасові розлади психіки. Але дослідники паранормальних явищ стверджують, що долина однозначно є аномальною зоною. Тому сюди часто приїжджають екстрасенси, езотерики та інші шанувальники подібних речей.

Фото: krym4you.com

Соминського озеро

У селі Сомин Волинської області ніхто не купається і не ловить рибу. Кажуть, риба-то тут і не водиться. Навіть птахи нібито облітають це місце стороною. А все тому, що 30 років тому тут бачили справжнє чудовисько зі зміїної головою і тілом крокодила.

Одні кажуть, що в озері живе якийсь древній сом, інші вважають, що це доісторична акула. Як би там не було, любителі полоскотати нерви регулярно приїжджають до озера, щоб хоч оком поглянути на дивну істоту.

Фото: ua.igotoworld.com

Гора Бона

Ця гора в місті Кременець Тернопільської області отримала свою назву на честь італійської королеви Бони Сфорца. Цій пані через божевільну жорстокість приписували демонічні здібності.

За легендою, Бона уклала угоду з самим дияволом. Вона приносила в жертву незайманих, а натомість була нагороджена вічною красою і юністю. Молодих дівчат скидали з вершини замку прямо на гострі палі, що знаходяться внизу. Також в крові дівчат королева нібито приймала ванни. А за іншою версією для купань використовували кров немовлят.

Фото: radyvyliv.info

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.