Лайм

4 квітки, які не можна дарувати на День святого Валентина

Краще відмовити від так званих чоловічих квітів, а також від тих, що символізують смуток та розлуку

Лише кілька днів залишилося до 14 лютого – тобто Дня святого Валентина, коли багато людей зізнаються у своїх почуттях і навіть роблять пропозицію руки та серця. І якщо ви вже підготувалися до свята і знаєте, яким сюрпризом дивуватимете свою кохану, доповніть його букетом квітів, проте підійдіть до його вибору відповідально. theLime вирішив розповісти вам, які квіти не можна дарувати цього дня і чому.

Антуріум

Цю яскраво-червону квітку ще називають "квіткою фламінго" або "чоловічим щастям". Вважається, що ця рослина – представник чоловічої енергетики, і саме тому є символом чоловічого щастя. Наприклад, у Колумбії антуріуми прийнято дарувати нареченому на весілля, таким чином нагадуючи йому, що він тепер захисник своєї сім'ї та близьких. Також у цієї екзотичної квітки є ще одне значення, пов'язане з тим, що вона схожа на фалічний символ. Тому, якщо ви тільки на зорі стосунків і не хочете збентежити свою кохану, краще підібрати іншу рослину.

До чоловічих квітів також відносять калли, орхідеї, гвоздики, гладіолуси, лілії, дельфініуми.

Фото: pixabay.com

Гвоздика

Гвоздика в різних країнах має свою символіку - від символу справжнього кохання, шлюбу та сім'ї до символу пам'яті та скорботи.

На пострадянському просторі ця квітка асоціюється більше з негативними датами та подіями. Так, у Радянському Союзі червоні гвоздики стали символом Жовтневої революції, потім – символом Великої Перемоги 9 травня, а у повоєнний час – знаком пам'яті та скорботи. На сьогоднішній день саме цією квіткою прийнято вітати ветеранів, а також найчастіше гвоздики кладуть біля труни або приносять на річницю на цвинтарі. Більше того, згідно з флористичною традицією складання траурних букетів, якщо ви не встигли вибачитися перед покійним, то це зроблять смугасті гвоздики.

Напевно, ви не хочете викликати у своєї другої половини подвійні враження, тому від букета яскраво-червоних гвоздик краще утриматися.

Фото: pixabay.com

Жовті квіти

Незважаючи на те, що жовтий колір дуже яскравий і життєрадісний, його ще називають кольором сонця і світла, але для подарунка на 14 лютого квіти жовтого відтінку не підходять.

Згідно з легендою, князь, повернувшись із війни, захотів дізнатися, чи залишалася йому вірною дружина. Він звернувся до чаклунки, яка запропонувала подарувати дружині червоні троянди і на ніч поставити їх біля сімейного ложа. Якби княгиня була вірною, вони б зберегли колір, але на ранок бутони пожовтіли. З тих пір жовті квіти – символ зради та померлих почуттів.

Тому найкраще не купувати букети, що складаються лише з жовтих тюльпанів, троянд та хризантем. У той же час, якщо ви вибрали різнокольорову композицію з бузкових, рожевих, білих та жовтих кольорів, пару квіток не сильно вплинуть на враження вашої другої половини.

Фото: pixabay.com

Сухі квіти

Ці квіти ще називають безсмертниками. Найчастіше висушують такі квіти: безсмертник, геліптерум, амарант, гортензію, гомфрену, перисту целозію, фізаліс, лагурус і лаванду. Букет із сухих квітів по-іншому називається сухоцвітним або зимовим.

Багато флористів радять дарувати такий букет на новосілля, а ось на День усіх закоханих від такої ідеї краще відмовитись. Деякі дівчата сприймуть сухоцвіти як натяк на те, що вони втрачають красу та молодість. Краще віддати перевагу більш "легким квітам".

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються